van der Horst

24H Le Mans: Laurens Vanthoor naar Le Mans met Sébastien Loeb Racing

Vanthoor-Ortelli - Belgian Audi Club Team WRT
Vanthoor-Ortelli - Belgian Audi Club Team WRT
In een gesprek met Autosport.be gaf Laurens Vanthoor in december vorig jaar al aan te dromen van een deelname aan de 24 Heures du Mans en die droom lijkt nu ook in vervulling te gaan. De snelle Limburger zal namelijk scheep gaan met Sébastien Loeb Racing. Vanthoor zal er tijdens de 24 Heures du Mans in juni plaatsnemen achter het stuur van de ORECA 03 die uitkomt in de LMP2-klasse, mogelijks met het oog op een promotie naar het LMP1-programma van Audi in de toekomst.
"Ik ben al een aantal jaren voor dit aan het strijden en nu ben ik blij dat ik het eindelijk meemaak. Dit is zeer belangrijk voor mij en ook voor mijn toekomst", licht Vanthoor toe. "Ik ga in een volledig nieuwe wagen rijden en een nieuw hoofdstuk aansnijden, dat is enorm opwindend!"

Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
Sébastien Loeb Racing - Oreca 03
De contacten met Sébastien Loeb Racing dateren al van enige tijd terug, zegt Vanthoor. "Ik ken het team van in de FIA GT. Ik merkte hoe professioneel ze de zaken aanpakten. Ik ontmoette technisch directeur Léo Thomas tijdens een sessie in de simulator net voor de seizsoensfinale in 2013. Vanaf toen zijn we contact beginnen houden. Het team wil vechten voor overwinningen, die stijl ligt me."

Ook over de wagen zelf heeft Vanthoor vertrouwen. "Ik heb vier jaar F3 achter de rug, dus ik heb ervaring met wagens met veel downforce. Ik heb ook een sessie afgewerkt met een Oreca FLM 09 enkele jaren geleden. Veel mensen zeiden me al dat een F3 niet veel verschilt van een LMP2. Ik kijk er naar uit om de Oreca 03 te ontdekken en ik denk echt dat ik er erg van ga genieten."

Ook René Rast, tevens Audi GT fabriekspiloot en wederom teamgenoot van Vanthoor in Le Mans, is enthousiast. "Ik ken hem (Laurens Vanthoor nvdr.) zeer goed. We zijn collega's en we hebben samen gestreden op verschillende momenten, inclusief de 24 Hours of Spa en dit jaar tijdens de 12 Hours van Bathurst. Het was gek te beseffen dat we beide hetzelfde idee hadden om Le Mans te rijden. We zijn goede vrienden en we weten wat de andere wil, daarnaast hebben we samen ook ervaring opgedaan. Dat zijn allemaal belangrijke punten. "

Foto: Georges De Coster & SLR



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons