Lausitzring Sprint: René Rast wint tweede wedstrijd

René Rast
René Rast
Tweevoudig DTM-kampioen René Rast (Team Rosberg) kon vandaag op de Lausitzring de dominantie van Nico Müller (Abt Sportsline) doorbreken. De Zwitser reed nochtans een sterk laatste wedstrijdgedeelte en kon in de absolute eindfase de aanval inzetten. De Audi's gingen zij aan zij richting finishvlag maar het was toch Rast die het haalde met slechts 89 duizendsten van een seconde. Daarachter verhinderde Marco Wittmann (Team RMG) een volledig Audi-podium door de wederom van pole vertrokken Robin Frijns (Abt Sportsline) in te halen met nog enkele minuten op de klok.
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng was de beste Racing Bart Mampaey-rijder met een zevende plaats, ook teamgenoot Jonathan Aberdein pakte punten op de negende stek. Sheldon Van der Linde, die gisteren nog het podium haalde in de derde Mechelse BMW, kwam vandaag niet verder dan een 15e plek. Ferdinand Habsburg (WRT Audi) kon zijn sterke vierde startpositie niet omzetten in een goed resultaat, hij werd tiende. Vlak achter hem finishten zijn teamgenoten Fabio Scherer (P11) en Harrison Newey (P12).

Foto's: Georges De Coster

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 16 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.