van der Horst

Le Castellet 120: Cool Racing bestraft na race

Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet 120
Start 2020 Michelin Le Mans Cup Le Castellet 120
Cool Racing mocht gisteren een 1-2 vieren tijdens de Le Castellet 120, maar lang genieten kon het Zwitserse team niet. Beide wagens werden bestraft nadat zowel Maurice Smith als Nicolas Maulini niet de minimum rijtijd haalden. Terwijl Smith slechts 11 seconden tekort kwam, konden de Amerikaan en Matt Bell de overwinning behouden. De zusterwagen daarentegen viel wel terug in het veld na de straf.
  • VR Racing
Maulini kwam maar liefst een minuut en 10 seconden te vroeg binnen wanneer hij het stuur overgaf aan Edouard Cauhaupe. Als straf werd dit tekort bij hun totale racetijd gerekend en hierdoor vielen zij terug naar een vijfde plaats. Ook Gilles Magnus kreeg een penalty achteraf. De Schotenaar kwam te vroeg binnen voor de verplichte tankstop en kreeg daarvoor een minuut straftijd aan zijn been. Daardoor valt de Mühlner Motorsport Ligier terug naar de elfde plek.

Foto: Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 30 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet 240.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons