van der Horst

Le Castellet: Citroën wint nipt MAC3-ploegentijdrit

Citroën Racing - MAC3
Citroën Racing - MAC3
Citroën Racing schitterde niet alleen in kwalificatie met de pole en een nieuw ronderecord voor José Maria Lopez, maar deed dat ook in MAC3 ofte 'Manufacturers Against the Clock'. Een ploegentijdrit zeg maar waaraan voorlopig enkel de Franse constructeur, Honda en Lada deelnemen. De minieme marge - amper 0.030 sec. - met naaste achtervolger Lada was nochtans kleiner dan verwacht.
Honda Racing - MAC3
Honda Racing - MAC3
Dit had alles te maken met de wat minder goede start van Mehdi Bennani. De Marokkaan die door Yves Matton als derde piloot was aangeduid, hinkte al meteen een eindje achterop bij zijn merk- en voor deze ene gelegenheid ook teammaats. Niet ideaal als men weet dat de tijd van de laatste van drie wagens in aanmerking wordt genomen voor de klassering.

Bij Honda, waar uiteraard Michelisz, Monteiro en Huff de dienst uitmaakten, was het pleit meteen beslecht nadat de Brit bij de stilstaande start ei zo na zijn motor liet afslaan. Logisch dan ook dat de Lada-troepen van Viktor Shapovalov het beter deden. Al dient het gezegd dat het Lada-trio Tarquini-Catsburg-Valente als enige de gelederen gesloten wist te houden om op een zakdoek te finishen.

Met zijn overwinning scoort Citroën 10 punten voor het merkenkampioenschap. Lada telt er acht, Honda zes. Volvo waagt zich pas aan een triootje van zodra het een derde Volvo S60 inzet.

WTCC MAC3 Le Castellet:

Citroën 3m07.145s (10p)
LADA +0.030s (8p)
Honda +2.453s (6p)

Foto's: Citroën Racing, Honda Pro Racing/D.Noels
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons