van der Horst

Le Castellet: José Maria Lopez snelst in verregende testsessie

José Maria Lopez - Citroën Racing
José Maria Lopez - Citroën Racing
Hoewel verreden op een doornat Circuit Paul Ricard en dus niet meteen relevant, zette Citroën de testsessie op vrijdag toch maar weer naar zijn hand. Het was José Maria Lopez die zich al vrij snel bovenaan de tijdtabel nestelde, een halve seconde sneller dan teamgenoot Yvan Muller. Norbert Michelisz (Honda) en de beide Sebastien Loeb Racing C-Elysées van Mehdi Bennani en Tom Chilton volgden op dik zes tot zeven tienden.
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel stuurde zijn ROAL Motorsport Chevrolet naar een verrassend sterke zesde tijd op 1.3 sec. maar kon blikschade na een slipper niet vermijden.

Net zo verrassend waren de magere chrono's van het Polestar-duo Björk en Ekblom, de beide Volvo's eindigden op meer dan vijf seconden van de besttijd. De beide Zengö Motorsport Honda's kwamen nog niet aan rijden toe. Morgenochtend om 8u45 volgt de eerste vrije oefensessie.

Uitslag Le Castellet - Test

Foto's: Eurosport Events Ltd.
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons