van der Horst

Le Castellet: Tiago Monteiro en Thed Björk toppen eerste en tweede oefensessie

Tiago Monteiro - Honda Civic WTCC
Tiago Monteiro - Honda Civic WTCC
Tiago Monteiro lukte in de eerste oefensessie, verreden op een stilaan opdrogende omloop, de snelste chrono. De Portugees ging zo'n tiende van een seconde sneller dan José Maria Lopez. De Argentijn ging merkgenoot Gregoire Demoustier en Norbert Michelisz vooraf. Gezien de weersomstandigheden waarbij wie laatst over de finishlijn kwam duidelijk bevoordeeld was, bleek ook deze sessie niet relevant om een betere kijk op de machtsverhoudingen te krijgen.
  • Hamofa Performance
Dat lukte iets beter in de tweede oefenrit die op een droog asfaltlint werd verrreden. Hier toonde Volvo-rijder  Thed Björk zich de snelste van het lot voor, alweer, Tiago Monteiro. Ook de Lada's hadden het in deze weersomstandigheden meer naar hun zin want na afloop vonden we Nick Catsburg en Gabriele Tarquini op P3 en P4 terug toonde voor de beide officiële Citroën's van Yvan Muller en Lopez. Uiteraard blijft het gissen wie werkelijk voor een snelle tijd ging en wie zich aan het vooropgesteld testschema hield.

De eigenlijke kwalificatie start deze middag om 14.00u.

Foto: Eurosport Events Ltd.
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 2 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons