van der Horst

Le Castellet: Drie Belgen aanwezig in Michelin Le Mans Cup

Lanan Racing - Norma M30
Lanan Racing - Norma M30
Niet alleen de European Le Mans Series gaat van start, ook bij de Michelin Le Mans Cup mogen de wagens eindelijk van stal. 26 bolides verdeeld over LMP3 en GT3 zullen op het Circuit Paul Ricard volgende week de piste nemen. Bij de topklasse mogen daar ook drie Belgen bij gerekend worden: Eric De Doncker, Tom Cloet en Jean Glorieux.
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
DKR Engineering - Norma M30 LMP3
De Doncker staat voor het vierde opeenvolgende seizoen aan de start in de zogenaamde tweede klasse binnen de ELMS. Net zoals vorig seizoen zal hij de Motorsport98 Ligier delen met Dino Lunardi. Voor Tom Cloet is het een wederoptreden op het hoogste niveau. Vorige maand maakte autosport.be al bekend dat één van zijn programma's de Michelin Le Mans Cup ging zijn, waarbij hij de Mühlner Motorsport Duqueine zal delen met Moritz Krantz. De laatste Belg is er één die terugkeert, nadat hij in 2017 nog kampioen werd met DKR Engineering in deze klasse. Glorieux vond zijn weg opnieuw naar de Luxemburgse equipe en zal samen met Laurents Hörr de strijd aangaan, de kampioen van vorig seizoen.

Bij de overige deelnemers constateren wij ook het debuut van Rinaldi Racing in de LMP3. Het Duitse team zet twee wagens in voor namen die vooral bekend zijn in de GT-racerij. Zo zal Daniel Keilwitz aan de start verschijnen met Alexander Mattschull en Steve Parrow deelt zijn wagen met Dominik Schwager. Bij de GT3's moeten we helaas de Bentley missen. Bullit Racing had aangekondigd om met de Britse wagen aan de start staan, maar de huidige crisis besliste daar anders over. Ook de SPS automotive Mercedes en Modena Competizione Ferrari geven verstek waardoor het totaal aantal GT3's op negen komt.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 9 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Le Castellet.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons