Total 24 Hours of Spavan der Horst

Leclerc dan toch naar Ferrari, Raïkkönen als pasmunt

Charles Leclerc
Charles Leclerc
De kogel is door de kerk: jonge belofte Charles Leclerc (20) maakt na amper één seizoen in de Formule 1 de overstap naar Ferrari, waar hij de teamgenoot wordt van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Tweede viool Kimi Raïkkönen sluit zijn carrière af met een tweejarig contract bij Sauber.
Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen
De transfer hing al een tijdje in de lucht, zeker onder het bewind van de betreurde CEO Sergio Marchionne. Opvolger Louis Camilleri kan het echter bijzonder goed vinden met 'Iceman', waardoor de Finse wereldkampioen klaar leek voor een zoveelste contractverlenging bij de Scuderia. Na heel wat interne vijven en zessen is er uiteindelijk toch beslist om Marchionne te eren en zijn plan door te voeren. De Monegask Leclerc brengt dus een nieuwe wind naar Ferrari, terwijl Raïkkönen terugkeert naar het team waar het zeventien jaar geleden allemaal begon.

Leclerc begon twijfelachtig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1, maar door enkele aanpassingen aan zijn rijstijl kon de Sauber-rijder maar liefst vijfmaal punten scoren, met als hoogtepunt een zesde plaats in de Grote Prijs van Azerbeidzjan. "Ik wil uiteraard de Scuderia Ferrari bedanken voor deze kans, maar ook Nicolas Todt en mijn familie voor hun steun sinds 2011. Mijn dank gaat ook uit naar twee mensen die er niet meer zijn: enerzijds mijn vader, aan wie ik dit allemaal te danken heb, en Jules Bianchi, die me enorm veel geleerd heeft. Ik zal harder werken dan ooit tevoren, maar eerst concentreer ik me op het lopende seizoen, waarin ik nog enkele kansen zal krijgen om mijn potentieel te tonen."
 

Foto's: Georges De Coster - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 11 september 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons