van der Horst

Leclerc emotioneel na eerste dag bij Ferrari

Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
Charles Leclerc heeft bevestigt dat zijn test afgelopen woensdag bij Scuderia Ferrari in Abu Dhabi anders aanvoelde dan eerdere tests bij het team. Dat meldt de website crash.net. "Het is de eerste keer dat ik in de wagen stap en weet wat er mij te wachten staat volgend jaar. Het is uiteraard enorm speciaal. En ook is het enorm speciaal dat iedereen dat weet én ook gans het team weet het. Het is helemaal anders, maar ik ben extreem gelukkig. Het was een vrij emotionele dag." Leclerc eindigde zijn testdag op de eerste plaats.
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Nadat hij zijn nieuwe teamcollega Sebastian Vettel op dinsdag aan het werk zag, was het op woensdag dus de beurt aan de Monegask om met de Ferrari SF71H te rijden. Leclerc werkte maar liefst 135 ronden af en zette de snelste chrono neer. Zijn tijd van 1:36.450 was vier tiende sneller dan Vettel's snelste tijd op dinsdag. Indrukwekkend, zeker en vast, maar men moet uiteraard rekening houden dat de tijden op twee verschillende dagen zijn verreden en de omstandigheden nooit hetzelfde kunnen zijn. 

Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
Charles Leclerc - Scuderia Ferrari
De nieuwbakken Ferrarist hield zich vooral bezig met het onder de knie krijgen van de 2019-spec banden van Pirelli's P-Zero collectie. "Ik wil altijd mijn best doen, eender voor wie ik rijd", aldus Leclerc. "Maar vandaag was ons hoofddoel om de banden te begrijpen en niet zozeer om prestaties te demonstreren. We concentreerden ons op dat en ik ben tevreden."

En nu is het wachten tot februari vooraleer de volgende officiële test van start gaat, namelijk in Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De 21-jarige kijkt er al naar uit:"Ik kan niet wachten om in de wagen te zitten tijdens de eerste test en tijdens de eerste race."

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 28 november 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons