van der Horst

Leena Gade nieuwe voorzitter van FIA GT Comité

Leena Gade
Leena Gade
Voormalig Audi-ingenieur Leena Gade is verkozen tot nieuwe voorzitster van het FIA GT Comité, een groep van 17 leden die zich buigt over het GT en GT3 racen wereldwijd. Gade neemt de scepter over van Christian Schacht, die tien jaar dit comité in goede banen leidde. De Britse heeft in diezelfde periode een stevige reputatie opgebouwd.
Mazda Team Joest - Mazda DPi
Mazda Team Joest - Mazda DPi
Zo leidde Gade als hoofdingenieur bij Audi Sport Team Joest één van de wagens maar liefst drie keer naar de overwinning tijdens de 24 Uren van Le Mans en was zij eveneens in 2012 verantwoordelijk voor het piloten- en constructeurskampioenschap in het FIA WEC. Na het opdoeken van het Audi LMP1-project trok zij naar Bentley, om uiteindelijk in 2018 bij Multimatic en tevens terug bij Team Joest te belanden, waarbij ze in het IMSA Weathertech Championship één van de Mazda DPI's onder haar hoede had, eveneens met succes.

Met haar nieuwe aanwijzing, welke ze overigens nog steeds zal combineren met de taken bij haar huidige werkgever, mag zij zich direct buigen over het technische GT3 reglement voor 2022.

Foto's: Arne Simons - Mazda MotorsportsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT3 op vrijdag 13 december 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons