van der Horst

Legend Boucles de Spa: Kevin Abbring verdedigt de kleuren van Volkwagen

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Ondanks onze negatieve berichtgeving gisteren dat Kevin Abbring deze week zijn contract met VW Motorsport heeft verbroken, komt de jonge talentvolle rallyrijder dan toch aan de start in de Legend Boucles de Spa. De Nederlander zal er een historisch waardevolle VW Golf GTI de sporen geven.
Het betreft een originele VW Golf II GTI 16V uit 1988 die vroeger is ingezet door Volkswagen Motorsport, met het (voor insiders) fameuze kenteken WOB-AW 947. Met deze Golf namen Jochi Kleint en Manfred Hiemer voor Volkswagen deel aan het Duits Rallykampioenschap. Met de Golf GTI werd in de Sachs-Winter-Rallye de tweede plaats en in de Duitslandrally de vierde plaats behaald. Met deze beroemde rally-Golf zal Abbring nu aan de start verschijnen van de Legend Boucles de Spa.

“Ik ben blij dat ik weer eens serieus gas kan geven in een rally, ja en dan is de Boucles de Spa één van de allermooiste evenementen. Heuvelachtig terrein, wisselende weersomstandigheden, vaak ook sneeuw, dit jaar zeker,” aldus de snelle Nederlander.

De Legend Boucles de Spa rally is één van Europa's grootste en belangrijkste historische rally’s. Een rally waar jaarlijks honderden originele historische rallywagens aan de start verschijnen met tal grote namen achter het stuur. Kevin stond in 2011 ook al een keer aan de start van de legend Boucles de Spa en wist een aantal keren de snelste tijd op de klokken te zetten. Dit jaar zal Kevin genavigeerd worden door de eigenaar van de Golf.

"Voor deze gelegenheid rijd ik met Wolf-Dieter Ihle, het zal dan ook wel even wennen zijn om de nota’s in het Duits te moeten maken. Ondanks dat het niet de meest spectaculaire auto is, is in jaren '80 toch gebleken dat de Golg GTI behoorlijk snel kan zijn," aldus nog Abbring.

Geschiedenis van de Golf

In 1988 werd de Golf verkocht naar Oostenrijk waar het bekende team Raimund Baumschlager / Andreas Wolf een derde plek behaalde tijdens het eerste optreden. Een nog groter succes werd drie weken daarna geboekt toen in de WRC Rally San Remo beslag werd gelegd op de achtste plaats. Vervolgens werden zelfs overall victories geboekt. In 1990 ging de Golf met pré-pensioen en kwam hij alleen nog maar in actie als trainingsauto van Baumschlager.

Vanaf 1991 wisselde de auto diverse malen van eigenaar en verscheen hij aan de start van historische rally’s. In 2012 kwam de auto in bezit van de huidige eigenaar, Ihle GmbH Motorsport uit Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opbouw, het onderhoud en de inzet van historische rally-auto’s, vooral Audi, de wereldberoemde S1, en Porsche, waaronder de Rothmans Dakar Porsche.



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons