van der Horst

Lewis Hamilton gaat voor paars in 2020

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton maakte vanavond zijn nieuw helmdesign wereldkundig. De Brit heeft diep gegraven in zijn kleurenpalet, want de Bell HP7 kleurt voor het nieuwe seizoen hoofdzakelijk wit en paars, en dat zijn we niet gewoon van de wereldkampioen.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Eergisteren was de wereldkampioenen-formatie Mercedes één van de eersten om hun 2020-kleuren aan het grote publiek te presenteren. Op uitzondering van de tinten van nieuwe sponsor Ineos na, leken die zoals verwacht sterk op deze van afgelopen seizoen. Dat kan niet gezegd worden van wereldkampioen Lewis Hamilton. De Brit, die al sinds zijn periode in de kartsport met een op Ayrton Senna geïnspireerde helm aan de start verschijnt, laat de geel en groene kleuren nu definitief achterwege. Daar waar bordeaux vorig jaar de bovenhand haalde, is dat voor dit seizoen paars geworden, samen met de witte hoofdkleur.


Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Wat wel duidelijk aan boord blijft, zijn de typische Hamilton-accenten. Zijnde "HAM" achteraan op de helm, voorzien van het bijschrift 'Still I Rise' en de sterren op zijkant van zijn helm, welke zijn aantal wereldtitels weergeven - zes ondertussen! Dit jaar gaat de Brit opzoek naar zijn zevende wereldtitel, wat een evenaring van het record van Michael Schumacher zou betekenen. Of Hamilton in dat opzet slaagt, zullen we uiteraard pas aan het einde van dit seizoen weten. Het helmdesign ziet er in ieder geval wel stijlvol genoeg uit om ook in 2020 weer het zegegebaar te kunnen maken. 


Foto's: Lewis HamiltonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op woensdag 12 februari 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons