van der Horst

Ligier stelt nieuwe LM P3 wagen voor

Ligier JS P320
Ligier JS P320
Vier jaar geleden kwam de Ligier JS P3 op de markt, een wagen voor de LM P3 klasse die het nodige verkoopsucces kende. Nu staat er een opvolger klaar in de vorm van de JS P320. Alhoewel de nieuwe LM P3 uiterlijk nog vele gelijkenissen vertoont met zijn voorganger, is het koetswerk voor 95% nieuw. Naar eigen zeggen heeft Ligier de wagen geoptimaliseerd voor het racen op het Circuit de la Sarthe.
Ligier JS P320
Ligier JS P320
In de wagen, die eind vorige maand zijn eerste meters reed, werd een V8 Nissan krachtbron ingebouwd, versie VK56 die krachtiger is dan de vorige generatie Nissan motoren. Ook het koelingssysteem werd volledig vernieuwd, al blijft het uiterlijk van de wagen grotendeels identiek aan de JS P3. De wagen kan volgend jaar ingezet worden in de European Le Mans Series (ELMS), Ultimate Cup Series, Asian Le Mans Series (Asian LMS) en Michelin Le Mans Cup.

De aankoopprijs van de JS P320 ligt op 239 000 euro zonder BTW, maar eigenaars van een JS P3 kunnen een evolutiekit aankopen voor minder dan 100 000 euro en zo hun wagen opwaarderen tot de JS P320 specificaties. De wagen wordt volgende week vrijdag in Le Mans officieel aan de wereld voorgesteld.

Foto's: Ligier AutomotiveSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op dinsdag 4 juni 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons