van der Horst

LMDh's testen op volle toeren

Porsche 963
Porsche 963
Binnen zes maanden zullen de gloednieuwe LMDh's eindelijk debuteren op competitief niveau. Vier nieuwe merken zullen al zeker present tekenen in Daytona, al blijven zij nog steeds volop testen. Zoals deze week, waar Acura, Cadillac en Porsche op de baan verschenen en nog verder zullen testen.
Acura ARX-06 LMDh
Acura ARX-06 LMDh
Acura gaat deze week zijn eerste shakedown afwerken volgens Endurance Info. Daarvoor trekken ze richting Paul Ricard, waar Ricky Taylor de ARX-06 aan de tand mag voelen. De reden om dit in Frankrijk te doen in plaats van in Amerika, is omwille van Oreca, de bouwer van het chassis. Eens hun shakedown is afgewerkt, trekken zij richting Magny-Cours op zaterdag, waar een volledige dag aan testen gepland staat.

Cadillac LMDh V.R
Cadillac LMDh V.R
Ondertussen was er aan de andere kant van de oceaan de eerste groepstest. De Porsche 963 en Cadillac LMDh gaan namelijk, startend vanaf vandaag, een aantal dagen testen uitvoeren op het circuit van Sebring. Porsche heeft ondertussen al wat testkilometers achter de kiezen, terwijl voor Cadillac de eerste echte volledige testdag zal zijn. Bij de Amerikaanse constructeur zal Earl Bamber de honneurs waarnemen, terwijl het nog niet bekend is wie de Duitse wagen zal besturen. Als laatste is BMW nog het enige merk dat nog zijn testprogramma moet opstarten. Dit wordt nog deze maand verwacht.

Foto's: Wilfried Geerts - Acura - Cadillac



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 13 juli 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons