van der Horst

Londen: Nyck de Vries verliest podium

Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Nyck de Vries - Mercedes EQ Formula E Team
Het zag er goed uit voor Mercedes na de eerste race van de Londen E-Prix. Met een tweede plaats voor Stoffel Vandoorne en een derde voor Nyck de Vries scoorde de Duitse constructeur zeer goed in het teamklassement. Al veranderde dit wel later na de race, want de Nederlander kreeg een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek gesmeerd.
Tijdens de laatste ronden van de E-Prix moest De Vries zeer hard verdedigen tegen Nick Cassidy (Envision Racing). Iets te hard, zo bleek achteraf, want de stewards vonden dat hij teveel over en weer bewoog op het rechte stuk van de start/finish lijn met een penalty van vijf seconden als resultaat. Het gevolg hiervan is dat de Nederlander van de derde naar de zesde plaats terugvalt. Hiermee springt Mitch Evans (Jaguar) een plaatsje hoger, wat betekent dat de Kiwi nu 24 punten achterligt op Vandoorne.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 31 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons