van der Horst

Londen: Stoffel Vandoorne: "Ik heb zelfs nog niet naar de tussenstand gekeken"

Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Stoffel Vandoorne - Mercedes EQ Formula E Team
Met een tweede plaats in de eerste race van de Londen E-Prix dit weekend en dat terwijl zijn concurrenten vrij weinig punten pakten, zit Stoffel Vandoorne in een figuurlijke zetel voor de titel. Al blijft de Rumbekenaar, met nog drie races te gaan, daar zeer nuchter onder. Onze landgenoot gaf zijn mening over de race, zijn concurrenten en hoe hij omgaat met de titelkoorts, die toch wel met rasse schrede nadert.
Stoffel Vandoorne in het zog van Jake Dennis
Stoffel Vandoorne in het zog van Jake Dennis
"Het was een goede race voor mezelf en voor het team in het algemeen, gezien we tweede en derde eindigden. Ik zag dat Jake (Dennis nvdr) de race goed onder controle had en dacht dat er misschien een undercut of overcut kon zijn om hem in te halen, maar elke keer dat ik wou inhalen, bleef hij uit mijn greep. Over het algemeen had ik een goede snelheid de hele dag, ik probeerde tijdens de race zoveel mogelijk energie te sparen moest de Brit een fout maken, maar ik ben tevreden met de tweede en derde plaats voor het team."

"Wat mijn concurrenten betreft, ik kan niet controleren wat zij doen. Ik kan alleen controleren wat ik doe en dat is al heel het seizoen zo constant mogelijk te zijn. Elke race, behalve Mexico, eindigde ik al in de top vijf. Ik heb zelf maar één overwinning met Monaco, iets dat ik ook liever nog zou willen aandikken. Maar het was een goede dag voor het kampioenschap. We kwalificeerden hoog op de grid en terwijl de rest steken liet vallen, moest ik wel kapitaliseren. Het is precies als een externe druk die erbij komt".

"Het voelt nog niet aan alsof de titel al bijna van mij is. Ik zal het pas echt geloven als het zover is. Op dit moment weet ik zelfs nog niet eens wat de tussenstand is. Ik bekijk het race per race, probeer zoveel mogelijk punten te scoren en zie of het genoeg is of niet. Gezien mijn recente prestaties zou het voldoende moeten zijn, maar je mag nooit iets als vanzelfsprekend aannemen in de Formule E.  Morgen zal het alleen maar moeilijker worden. Daarom gaan we elke race blijven werken om zo hoog mogelijk te eindigen."

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 30 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Londen 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons