van der Horst

Luc De Cock: "TCR heeft me aangenaam verrast en is niet duur"

Deldiche Racing - Luc De Cock
Deldiche Racing - Luc De Cock
Een van de deelnemers aan de eerste sessie van de TCR Benelux 2017 is Luc De Cock. De Oost-Vlaming die het Belcar Endurance Championship afwerkt in de Deldiche Racing Norma M20 FC opteerde om ook de eerste training van de TCR Benelux mee te pikken. Het was de eerste kennismaking van de regerend Belcar-kampioen met TCR-materiaal en die overstap beviel De Cock.
  • Heinz Performance
"Ik ben aangenaam verrast van de wagen (een VW Golf GTi die hij deelt met Jonas De Kimpe n.v.d.r.).  Een ongelooflijk knappe wagen, echt tof om mee te rijden. Het leuke is dat het precies 4 decennia geleden is dat ik aan de start stond van de 24 Hours of Spa met... de eerste VW Golf GTi. Het is wel wat aanpassen nu, zo'n TCR-wagen, maar het is een uitdaging. "

Luc De Cock - Jim De Cock
Luc De Cock - Jim De Cock
De Cock maakte voor het eerst kennis met zijn TCR-bolide deze week. "Ik heb twee rondjes gereden eerder deze week, maar de eerste echte test was vanmorgen tijdens de vrije training van de TCR Benelux. Wat mij meteen opviel, was de kracht en de goede wegligging van die wagen. Echt fenomenaal. Dit type wagen spreekt mij echt aan en volgens mij moet het allemaal niet zo duur zijn zoals men laat uitschijnen."

Jonas De Kimpe - Luc De Cock
Jonas De Kimpe - Luc De Cock
"TCR Benelux, en bij uitbreiding TCR als type wagen, heeft het imago zeer duur te zijn. Maar volgens mij klopt dat niet; het niveau van het kampioenschap is zeer hoog en dat wordt vooral veroorzaakt door het grote aantal professionele teams. Dat maakt het op zich al meteen duur; kijk alleen al maar naar de namen die hier dit weekend starten. Stel dat je naast deze Pro-rijders ook een hele schare Am-teams hebt, dan ben ik er van overtuigd dat je voor hen niet over de tarieven spreekt die nu de ronde doen."

Foto's: Martijn Wouters, Marnik Mouchaers & Jacques Letihon  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons