van der Horst

Lynk & Co Cyan Racing tekent nu ook Andy Priaulx

Andy Priaulx - Lynk & Co Cyan Racing
Andy Priaulx - Lynk & Co Cyan Racing
Lynk & Co Cyan Racing maakte zojuist bekend dat Andy Priaulx een derde Lynk & Co 03 TCR zal bemannen in het tweede WTCR-seizoen. Priaulx drukte bij de start van het WTCC in 2005 als geen ander zijn stempel op het wereldkampioenschap voor toerwagens en ging van 2005 tot en met 2007 telkens met de titel aan de haal. Lynk & Co telt hiermee dus drie oud-toerwagenkampioenen in zijn rangen en totaliseert met Yvan Muller (4), Thed Björk (1) en Priaulx maar liefst acht wereldtitels binnen de Cyan Racing-rangen, wie deed ooit beter?
BMW-fabriekspiloot Andy Priaulx succesrijk in WTCC met Bart Mampaey
BMW-fabriekspiloot Andy Priaulx succesrijk in WTCC met Bart Mampaey
Priaulx (44) was de voorbije jaren actief in het WEC met het Ford Chip Ganassi Team en lukte onder meer een derde stek in 2017. De Britse racelegende uit Guernsey tekende een meerjarencontract met  Lynk & Co Cyan Racing en is - hoe kan het ook anders - opgetogen deel te kunnen uit maken van het Chinees-Zweeds toerwagenproject.
"Er wacht ons een moeilijke opdracht nu het WTCR volgend jaar zwaarder wordt dan ooit tevoren, maar ik twijfel er niet aan dat we reeds in ons eerste jaar kunnen meestrijden voor de titel. De voorbije jaren heb ik de vooruitgang van Cyan Racing nauwgezet gevolgd en het was dan ook geen moeilijke beslissing om met hen in zee te gaan" aldus Priaulx.
 
"Andy is een ware toerwagenlegende en zijn palmares spreekt voor zich. Zijn ervaring gekoppeld aan zijn intrinsieke snelheid zal voor ons erg belangrijk blijken. We zijn dan ook blij hem aan boord te hebben in wat een extreem competitief WTCR-seizoen belooft te worden" wist Christian Dahl, Cyan Racing CEO, van zijn kant te vertellen.

Door de recente wijzigingen aan het sportief WTCR-reglement mogen er in 2019 nog slechts vier wagens per merk worden ingezet , telkens in  teams van maximum twee wagens. Normaliter mag er van uit gegaan worden dat Yvan Muller en Thed Björk onder de Cyan Racing- of Yvan Muller Racing-vlag zullen aantreden. Hoe het zusterteam, waar naast Priaulx wellicht ook Yann Ehrlacher aan de bak komt, zal gaan heten is nog onduidelijk.


Foto: Lynk & Co & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 10 december 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons