van der Horst

Macau: Indrukwekkende Rob Huff domineert vrije oefenritten (+ video)

Rob Huff - WestCoast Racing Honda Civic TCR
Rob Huff - WestCoast Racing Honda Civic TCR
Dat Rob Huff het in Macau naar zijn zin heeft, weten we al langer, maar de manier waarop de zevenvoudige Guia Race-winnaar de concurrentie in beide oefenritten terugwees, was ronduit indrukwekkend. In de eerste training smeerde de WestCoast Racing-gastrijder naaste achtervolger Jordi Gené nagenoeg twee seconden aan, om in de tweede oefenstond nog steeds een volle seconde beter te doen dan titelkandidaat Pepe Oriola. De eigenlijke titelstrijd kondigt zich zoals verwacht erg spannend aan nu Stefano Comini - die de roemruchte omloop ontdekt - zijn achterstand op rivaal Oriola reeds tot zes tiende heeft teruggebracht.
Pepe Oriola - Craft Bamboo Racing Lukoil
Pepe Oriola - Craft Bamboo Racing Lukoil
Achter een ongenaakbare Huff, die hier reeds voor de elfde keer aantreedt en er inmiddels zeven zeges liet optekenen, gaat alle aandacht in Macau uiteraard naar kemphanen Stefano Comini en Pepe Oriola die elkaar de eerste TCR International Series-titel betwisten.

De Spanjaard klokte de eerste rit als derde (achter Gené) af met een bonus van 0.894" op de Zwitser die zich zonder enige circuitkennis al dadelijk de vierde tijd toeëigende. In de tweede oefensessie, nog steeds ver achter Huff, gingen zowel Oriola als Comini sneller dan Gené, waarbij de kloof tussen beide titelkandidaten reeds tot 0.562" bleek teruggebracht.

Macau Guia Circuit
Macau Guia Circuit
Macau zou Macau niet zijn zonder de onvermijdelijke brokken. Zo bleven Rafaël Galiana en Josh Files definitief aan de kant nadat zij hun respectieve bolides in de eerste oefenrit in de vernieling hadden gereden.  Alain Menu kwam gisteren zelfs niet aan rijden toe, diens Subaru staat met onherstelbare motorschade in de box geparkeerd... Ook Gianni Morbidelli bleef gisteren technisch werkloos als gevolg van een probleem met de stuurbekrachtiging; vandaag lukte de Italiaan de 12de tijd voor James Nash die een motorprobleem op diens Ford Focus bevroedde.

Morgen (zaterdag) moeten de heren erg vroeg uit de veren. De kwalificatie staat immers om 7u30 lokale tijd geprogrammeerd. Voor de Europese TCR-fans begint het spektakel vannacht om 0u30.

Uitslag Macau Oefensessie 1
Uitslag Macau Oefensessie 2



Foto's: TCR Intl. Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 20 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons