van der Horst

Macau: Tiago Monteiro wint, Stefano Comini verlengt titel na alweer ingekorte race

Kampioen Comini omringd door Vernay, Monteiro en Oriola
Kampioen Comini omringd door Vernay, Monteiro en Oriola
Leopard Racing-rijder Stefano Comini had aan een vierde plaats in het tweede Macau-treffen genoeg om zijn TCR International Series-titel te verlengen. James Nash die de race na zijn eerdere crash met een bonus van een half punt op Comini was gestart, maakte vanuit 18de stelling tien plaatsen goed maar kwam in de eindafrekening 3,5 punten tekort. Tiago Monteiro slaagde er in Macau dan toch in een race te winnen, de Portugees ging Jean-Karl Vernay en Pepe Oriola vooraf. Dusan Borkovic vervolledigde de top 5 van een wedstrijd die andermaal meermaals werd geneutraliseerd en al na zeven ronden werd afgevlagd.
Macau Guia Race
Macau Guia Race
Met de uitslag van race 1 als startopstelling voor race 2, mocht Comini vanop de pole van start, voor Jean-Karl Vernay, Tiago Monteiro en Dusan Borkovic. De Zwitser kwam goed weg maar Monteiro deed nog beter en dook als eerste Lisboa in voor Comini, Vernay, Borkovic en Oriola. Een vijftal dat makkelijk afstand van de rest van het veld nam, waarin James Nash in geen tijd naar P8 was opgerukt.

Pepe Oriola had er duidelijk zin in. De Spanjaard hees zich voorbij Borkovic naar P4, leider Monteiro van zijn kant had na twee ronden al een kleine kloof naar zijn achtervolgers geslagen. Voor Sunny Wong het teken om na een spin volledig de baan te blokkeren, wat alweer tot een rode vlag en een onderbreking leidde terwijl de tijd wel bleef doorlopen.

Nog voor de herneming liep het andermaal fout toen Ya Zhang op weg naar de (re)start in de slipperige Lisboa-bocht onderuit ging. Met, u raadt het, alweer een rode vlag als gevolg.

Na een nieuwe onderbreking en een dito rondje achter de safety car kon er dan eindelijk geracet worden voor... twee ronden. Die brachten nog de nodige spanning want nadat Vernay stalgenoot Comini in Lisboa had verschalkt, kwam de Zwitser in de vuurlijn van Oriola te liggen en die snelde de regerende kampioen daarop prompt voorbij. Laatsgenoemde had aan een vierde plaats evenwel genoeg om James Nash, knap opgerukt naar P8, de leiding in de puntenstand afhandig te maken en zijn titel te verlengen.

Wat Tiago Monteiro in het WTCC nooit was gelukt, lukte thans wel: de Portugees stuurde zijn WestCoast Racing Honda Civic naar een oververdiende en deugddoende zege, ook al werd die andermaal met gehalveerde puntenwinst beloond. Vernay eindigde andermaal tweede wat hem de derde plaats in de eindstand opleverde, ten koste van Oriola.

Uitslag Race 2:

1.Tiago Monteiro 7 ronden
2.Jean-Karl Vernay +0.926
3.Pepe Oriola +1.441
4.Stefano Comini +2.594
5.Dusan Borkovic +3.077
6.Josh Files +3.499
7.Mikhail Grachev +9.742
8.James Nash +9.965
9.Andrea Belicchi +10.473
10.Yan Cheuk +11.179

Eindstand Kampioenschap:

1.Stefano Comini  267,5p
2.James Nash 264
3 Jean-Karl Vernay 246
4.Pepe Oriola 241,5
5 Mat'o Homola 175
6 Gianni Morbidelli 174
7 Dušan Borkovic 173
8 Mikhail Grachev 145
9 Sergey Afanasyev 141
10 Davit Kajaia 80

Foto's: TCR Intl.SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zondag 20 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons