van der Horst

Macau GP: Organisatoren voeren wijzigingen door aan het circuit

Dan Ticktum - Motopark Academy
Dan Ticktum - Motopark Academy
Midden november staat Macau weer op zijn kop met het bezoek van onder meer de WTCR, de FIA GT World Cup en natuurlijk de 66ste editie van de Macau Grand Prix. Toch moest de organisatie voor deze editie één en ander aanpassen om het circuit gehomologeerd te krijgen naar de FIA-normen nu de nieuwe formule 3 wagens er in actie komen.
Macau F3 Grand Prix
Macau F3 Grand Prix
Zo staan er nog extra werken gepland aan verschillende bochten. Zo wordt onder meer veel aandacht gegeven aan de beruchte Lisboa Bend, waar vorig jaar de Duitse Sophia Flörsch tegen een cabine met fotografen gekatapulteerd werd. Zo zal daar een buffer zone komen en wordt er onder meer gewerkt met een beschermende schuimlaag en zullen er ook nieuwe veiligheidsbarrières rond het circuit gezet worden. Ook zullen vanaf dit jaar elektrische borden geïnstalleerd worden die samen zullen werken met de manuele vlaggen.

Start allereerste FIA F3 ooit
Start allereerste FIA F3 ooit
Daarnaast maakte de organisatie bekend dat de teams van het FIA Formule 3 kampioenschap, dat sinds dit jaar de European F3 Championship en GP3 Series vervangt, zullen deelnemen aan de Macau Grand Prix. Al zal dit als een apart evenement beschouwd worden. Gezien de tien teams met hun drie wagens zullen komen is ineens ook de grid al compleet al werden er nog geen namen bevestigd.

Foto's: Macau Grand Prix - Gregory Deguelde - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 12 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons