van der Horst

Macau Grand Prix: Daniel Ticktum voor de derde maal?

Daniel Ticktum - Motopark
Daniel Ticktum - Motopark
Van 14 tot en met 17 november wordt in Macau de zesenzestigste editie van de Grand Prix betwist.In deze wedstrijd voor formule 3 die voor geen enkel kampioenschap meetelt strijden dit jaar 30 rijders voor de zege. Groot favoriet is ex Red Bull junior rijder Daniel Ticktum (Carlin) die de wedstrijd in 2017 en 2018 won, verleden jaar nog met het Duitse team Motopark.
Carlin zet naast die voor de Brit ook nog twee andere wagens in voor Logan Sargeant en Felipe Drugovich. Prema Racing zakt af naar Zuidoost Azië met een zeer sterk trio bestaande uit Robert Shwartzman, Marcus Armstrong en Jehan Daruvala. Ook bij Charouz moet men niet onderdoen met bekende namen als David Schumacher en Enzo Fittipaldi naast formule 2 rijder Callum Ilott. Het Franse ART GP rekent op DTM rijder Ferdinand Habsburg, Christian Lundgaard en Sebastian Fernandez. Bij HitechGP staat Jüri Vips op de loonlijst. MP Motorsport en Campos Racing moeten de namen van hun rijders nog bekend maken.

Na het ongeluk van Sophia Flörsch verleden jaar werden er verschillende aanpassingen aangebracht aan de piste om de veiligheid te verbeteren.

Foto: FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 19 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons