van der Horst

Macau: Rookie Verschoor pakt overwinning na felbevochten duel

Richard Verschoor - MP Motorsport
Richard Verschoor - MP Motorsport
Deze ochtend heeft Richard Verschoor (MP Motorsport) bij zijn debuut de 66ste editie van de Macau Grand Prix op zijn naam geschreven. De Nederlander mocht vanaf een vierde plaats vertrekken en na een knalstart kon hij zich opwerken naar P2 om bij een herstart de dominante Jüri Vips (Hitech Grand Prix), winnaar van de kwalificatierace, voorbij te steken. In de laatste ronden kregen we nog een felbevochten duel tussen beide heren, maar het was Verschoor die alle tegenaanvallen kon pareren en als eerste Nederlander de Macau Grand Prix op zijn naam schreef. Logan Sargeant (Carlin Buzz Racing) kwam als derde over de meet. Hiermee stonden er voor het eerst sinds lang nog eens twee rookies op het podium.
Jüri Vips - Hitech Grand Prix
Jüri Vips - Hitech Grand Prix
Dit jaar moesten de piloten aan de slag met de nieuwe wagen die vanaf dit seizoen in voegen kwam, op het nauwe Guia Circuit en dat verliep zonder al te veel problemen. Na een dominante vertoning van Vips gisteren, die zonder al te veel moeite Robert Schwartzman en Christiaan Lundgaard achter zich hield, wou de Red Bull Junior-piloot vandaag zijn demonstratie opnieuw over doen. Dit was buiten Verschoor gerekend. De ex-Red Bull Junior geraakte voorbij de Est in de beruchte Lisboa Bend en gaf de leiding niet meer af.

In de achtergrond kende tweevoudig winnaar Dan Ticktum een moeilijk weekend. Na een opgave gisteren geraakte de Brit niet verder dan plaats dertien. Sophia Flörsch, die vorig jaar nog een zwaar ongeval meemaakte op het circuit van Macau, reed voor de eerste keer in 12 maanden een race. Nadat de Dutise gisteren nog als 21ste over de finish bolde, moest ze vandaag echter opgeven met technisch averij.

Foto's: Macau Grand PrixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 17 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons