van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Magny-Cours: Collet op weg naar de titel – podium voor De Pauw

Caio Collet
Caio Collet
De Braziliaan Caio Collet lijkt op weg naar de titel in het Franse formule 4 kampioenschap na twee nieuwe zeges dit weekend op het circuit van Magny-Cours. De andere race viel in handen van Arthur Leclerc. Voor de Belgen zat het niet mee dit weekend, het beste resultaat werd behaald door Ulysse De Pauw die derde werd in de tweede race.
  • Circuit Zolder
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
Het weekend begon niet best voor Ulysse De Pauw, vierde op de grid van race 1 miste hij zijn start en viel ver terug alvorens terug op te klimmen tot een zesde plaats aan de eindmeet. In de tweede race pakte De Pauw de laatste podiumplaats maar voor het hinderen van een tegenstander werd onze landgenoot verwezen naar de laatste startplaats voor race 3. Een nieuwe inhaalrace bracht hem nog terug naar de achtste plaats.

Voor ugo de Wilde verliep het weekend nog minder goed, als tweede gestart in de eerste race werd hij in de zesde ronde aangereden door een tegenstander met een opgave als gevolg. In de tweede wedstrijd moest de Wilde wegens zijn opgave in race 1 achteraan starten maar hij wist zich nog op te werken tot de vijfde plaats. In de laatste race van het weekend volgde meer tegenslag, als tweede vertrokken slipte de Wilde op een oliespoor waarbij hij vele plaatsen verloor en slechts als zevende finishte na en nieuwe remonte. Esteban Muth behaalde in de eerste race een mooie vijfde plaats, zijn broer O'Neill werd in die race achtste.  

Foto's: FFSA Academy
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons