van der Horst

Magny Cours: Coureurs Supercar Challenge genieten van spannende races

Start Supercar Challenge GT & Prototype Challenge Magny Cours
Start Supercar Challenge GT & Prototype Challenge Magny Cours
De seizoensopener van de Supercar Challenge powered by Hankook op het Franse circuit van Magny-Cours werd er direct één om in te lijsten. Volop positiewisselingen, verrassende wendingen, helaas ook enkele straffen en uitvallers zorgden voor een spectaculair verloop van de races. Race 1 werd gewonnen door John de Wilde in de Porsche 991 GT3 Cup in de GT-divisie. Dennis de Borst en Stan van Oord wonnen in de Supersport 1, de jongelingen Maxime Oosten en Milan Teekens in Supersport 2 en Chris Voet en Bart van den Broeck zegevierden in de divisie Sport. In race 2 maakte poleman Neil Primrose geen fout, hij reed zijn fraaie gele Norma naar de overwinning. In GT won De Wilde ook race 2, Jacky van der Ende en Max Veels mochten de mooiste prijs ophalen in Supersport 1. Oosten en Teekens wonnen opnieuw de Supersport 2 en Henk Tappel was de beste in de Sport-divisie.
  • LTF
Supercar Challenge Magny Cours
Supercar Challenge Magny Cours
Op vrijdag 19 april opende de Supercar Challenge powered by Hankook seizoen 2019 op het circuit van Magny-Cours. Alle vier divisies en ook de GT & Prototypes kwamen op het voormalige Formule 1-circuit in Frankrijk in actie, met op vrijdag twee vrije trainingen en de kwalificatie. Zowel op zaterdag als zondag werd er een race gereden van 60 minuten plus één ronde. Circuit de Nevers Magny-Cours ligt zo'n 250 kilometer ten zuiden van Parijs. Op het 4,4 kilometer lange circuit werden tussen 1991 en 2008 in totaal 18 Grand Prix' F1 gereden, de laatste werd gewonnen door Felipe Massa voor Ferrari. 

Blueberry Racing - Mazda MX-5 Cup
Blueberry Racing - Mazda MX-5 Cup
Op de lijst met deelnemers naast vertrouwde namen ook enkele nieuwe coureurs en nieuwe auto's. Dick van Elk gaf de nieuwe Mazda MX-5 Cup zijn racedebuut en was daarover zeer te spreken. "Ik weet zeker dat alle deelnemers tijdens de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort heel veel plezier gaan beleven aan deze fantastische racer", weet de V-Max Racing organisator zeker. 

Persbericht Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 25 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons