van der Horst

Manfeild: Igor Fraga kampioen in Toyota Racing Series

Igor Fraga - kampioen Toyota Racing Series 2020
Igor Fraga - kampioen Toyota Racing Series 2020
In de finale voor de Toyota Racing Series waren alle ogen gericht op de twee protagonisten van het kampioenschap: Igor Fraga en Liam Lawson. Lawson kon een week geleden na een goed weekend terug de leiding in de tussenstand overnemen en het zou een beklijvende finale worden. Fraga wist zich dit weekend echter te herpakken en met winst tijdens de laatste race, de zogenaamde New Zealand Grand Prix, werd de Braziliaan alsnog de nieuwe kampioen.
Tijmen van der Helm - Kiwi Motorsport
Tijmen van der Helm - Kiwi Motorsport
Beide heren kregen toch nog wat weerstand uit onverwachte hoek. Franco Colapinto kon de pole pakken en probeerde zich nog te mengen in de strijd om de titel. Die hoop was tijdens de eerste race echter van korte duur nadat hij zowel Fraga als Lawson voorbij zag zoeven, waarbij de Braziliaan uiteindelijk richting de overwinning reed. In de tweede race ging de overwinning naar de Nederlander Tijmen van der Helm, maar weer was het Fraga die de betere was van de beide titelkandidaten.

Protagonisten Igor Frage en Liam Lawson
Protagonisten Igor Frage en Liam Lawson
Tijdens de laatste race - de New Zealand Grand Prix - was het weer Colapinto die roet in het eten kwam gooien. Toch kon de Argentijn wederom Fraga niet afhouden in de race, maar het lukte ditmaal wel met Lawson. Colapinto bleef nog in de buurt van de Braziliaan, maar kon niet verhinderen dat Fraga zowel de overwinning als de titel in ontvangst mocht nemen. Hierdoor mag het Belgische M2 Competition weer een extra streepje op het palmares zetten. Nadat zij vorig weekend al voor de zevende maal de titel bij de teams pakten, leverden zij voor een zesde keer de individuele winnaar af. 

Foto's: Toyota Racing SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 16 februari 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons