van der Horst

Mansour Ojjeh neemt ontslag bij McLaren

Mansour Ojjeh Mika Hakkinen
Mansour Ojjeh Mika Hakkinen
McLaren-topman Mansour Ojjeh heeft onverwacht, na meer dan dertig jaar dienst in het bestuur van de renstal, ontslag genomen. Volgens bedrijfsdocumenten die het Engelse Independent heeft mogen inkijken is de Saudi-Arabische zakenman sinds 26 juli op geen enkele manier meer gelinkt met het Engelse team. Het rommelt al geruime tijd bij McLaren en het zag vorige maand teambaas Eric Boullier de biezen pakken. In april werd technisch directeur Tim Goss nog op non-actief gezet.
  • LTF
MOhammed Ben Sulayem  Jean Todt Mansour Ojjeh
MOhammed Ben Sulayem Jean Todt Mansour Ojjeh
De precieze reden van Mansour Ojjeh's vertrek is momenteel nog niet geweten, maar de recente prestaties - of gebrek eraan - hebben ongetwijfeld bijgedragen aan zijn besluit. Dit jaar hoopte McLaren - met de komst van Renault en het vertrek van Honda - om een succesvolle wederopstanding te maken. Maar het seizoen verliep echter anders, in plaats van te strijden om de derde plaats in het kampioenschap, staat de renstal nu zevende.

Ron Dennis
Ron Dennis
Mansour Ojjeh kocht in 1984 - met zijn TAG Group - een meerderheidsbelang van het Britse team en behaalde eind jaren '80 en jaren '90 meerdere successen met ondermeer de legendarische Ayrton Senna, Niki Lauda, Alain Prost en Mika Häkkinen. Deze hoogdagen deelde hij samen met Ron Dennis. Dennis moest vorig jaar, ook na meer dan dertig jaar dienst, het team verlaten.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 7 augustus 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons