van der Horst

Marc Van Dalen: "25 à 30 wagens voor TCR Benelux"

TCR Benelux
TCR Benelux
Hoe langer hoe meer geraken details bekend over de nieuwe TCR International Series en de verschillende regionale kampioenschappen, waaronder de TCR Benelux. Net als bij BRCC, is Kronos Events promotor van dat laatstgenoemde kampioenschap en bij monde van Marc Van Dalen, kregen we een update inzake de huidige situatie nadat gisteren reeds Marc Duez werd aangekondigd als koersdirecteur. Dit seizoen zou er één evenement worden georganiseerd als voorbereiding op het volledige seizoen 2016.
Kronos Events wil met dat ene evenement in 2015 vooral proefdraaien naar volgend seizoen toe. 2016 moet het debuutjaar worden van de nieuwe serie in België, Nederland en Luxemburg en het plan is om zowel Circuit Zolder, als Spa-Francorchamps, Mettet, Assen, Zandvoort en Colmar-Berg in de kalender op te nemen. "We hebben een aantal interessante ideëen om de sportieve reglementen aan te passen aan de wensen van lokale rijders en we zijn vol vertrouwen dat we een startveld kunnen samenstellen van 25 à 30 wagens", aldus Marc Van Dalen.

Léon Rijnbeek, verantwoordelijk voor circuitracerij bij KNAF, de Nederlandse tegenhanger van de RACB, "De hoogste toerismewagen categorieën zijn te duur geworden voor nationale kampioenschappen. In Nederland hebben we genoeg teams en rijders om deel te nemen aan een nieuwe en sterke serie en met TCR zijn we zelfzeker dat we de mogelijkheid hebben om spectaculaire races met volle startvelden voor te schotelen.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op woensdag 4 februari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons