van der Horst

Marcello Lotti kondigt Europese TCR-Trophy aan

Marcello Lotti - CEO TCR
Marcello Lotti - CEO TCR
TCR-baas Marcello Lotti tekende vandaag present in het kille Mettet ter gelegenheid van de TCR Benelux kick off waarbij de nieuwe serie voor de pers, potentiële teams en klanten uit de doeken werd gedaan. Met zijn aanwezigheid wilde de flamboyante Italiaan de start van de nieuwe raceserie in de Lage Landen uiteraard een duwtje in de rug geven, maar de man ontvouwde er ook zijn plannen voor een Europees TCR-kampioenschap.
Marcello Lotti
Marcello Lotti
Naast de reeds gekende TCR International Series en de twaalf nationale kampioenschappen - waaronder de TCR Benelux Series - die in 2016 of 2017 van start gaan, pakt Marcello Lotti thans ook uit met een Europese cup. Die moet teams en rijders die in de nationale series aantreden ook de mogelijkheid bieden om één of meerdere races buiten de eigen grenzen te betwisten.

"Het is een commerciële Trophy die tot stand kwam in samenwerking met de nationale TCR-promotoren" aldus Lotti. "Bedoeling is een zestal meetings op poten te zetten in die zes Europese landen die reeds volgend jaar met een nationaal TCR-kampioenschap van start gaan, met name in de Benelux, Italië, Duitsland, Portugal, Spanje en Rusland. Enkel piloten die geregistreerd staan in een nationaal kampioenschap kunnen punten scoren voor de cup want het is niet de bedoeling deelnemers aan de onderscheiden nationale series te onttrekken. Het staat hen vrij om aan alle zes de wedstrijden deel te nemen maar enkel de beste vier resultaten zullen voor de  Rijders- en Team Trophy in aanmerking komen." aldus Lotti.

Foto's: Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 15 oktober 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons