van der Horst

Marrakesh: BMW en Venturi bevestigen line-ups rookie test

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Terwijl u eerder op de dag al kon lezen dat Porsche en Audi verscheidene GT-piloten richting de rookie test in Marrakesh sturen, voegen BMW en Venturi er nog een pak (on)ervaren namen bij. Terwijl BMW teert op Lucas Auer en de onbekende Kyle Kirkwood, keert Venturi terug naar de line-up van vorig jaar met Norman Nato en Arthur Leclerc.
Arthur Leclerc
Arthur Leclerc
Zowel Nato als Leclerc waren vorig jaar ook al aanwezig in Marokko bij de rookietest voor het Monegaskische team. We zijn nu een jaar verder en de jongere broer van F1-piloot Charles Leclerc eindigde ondertussen het seizoen in de ADAC F4 op een vierde plaats. Norman Nato van zijn kant maakte vorig jaar de overstap naar de LMP1 met Rebellion Racing in het FIA WEC en ook hij liet er al mooie dingen zien. Zo won de Fransman met zijn teamgenoten de 4H Shanghai als eerste privé-team ooit en liggen zij nu op dit moment derde in de tussenstand.

Kyle Kirkwood
Kyle Kirkwood
Aan de zijde van BMW geeft men jong talent een kans. Auer trok na het vertrek van Mercedes in de DTM in 2018 richting Japan om deel te nemen aan de Super Formula. Dit seizoen keert de Oostenrijker terug richting de DTM, alleen ditmaal voor de Beierse constructeur en mag hij ook aantredden in de rookie-formuleE test. Kyle Kirkwood daarentegen is nog een nobele onbekende in Europa, maar in Amerika geldt hij alseen grote belofte. De 21-jarige Amerikaan komt dit seizoen uit voor Andretti Autosport in de Indy Lights - de opstapklasse richting IndyCars - en dat zij een goudhaantje in huis hebben gehaald wordt bevestigd door zijn palmares. In de laatste drie seizoen won Kirkwood maar liefst vier verschillende kampioenschappen op Amerikaanse bodem.

Foto's: Formula E - Prema Racing - BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 20 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons