van der Horst

Maserati kiest voor GT4 klasse

Maserati GranTurismo MC GT4
Maserati GranTurismo MC GT4
Maserati zal zich in de toekomst richten op het ontwikkelen van een GT4 bolide en presenteerde deze week dan ook de GranTurismo MC GT4. De wagen is gebaseerd op de wagen die tot nu toe gebruikt werd in de Trofeo World Series en behoudt de 4,7 liter motor van dat model maar dan teruggeschroefd naar 430 pk. Ook de aerodynamica werd aangepast om te voldoen aan het GT4 reglement en de GranTurismo MC GT4 kan dan ook ingezet worden in alle kampioenschappen waar deze klasse is toegelaten zoals de European GT4 Series of de Pirelli World Challenge.
Maserati GranTurismo MC GT4
Maserati GranTurismo MC GT4
Maserati merkte dat de aandacht voor de Trofeo World Series tanende was en de serie onvoldoende weerklank vond in de  pers. De aankoopkosten voor een GT3 liggen hoog en het runnen van zulke bolide is niet meer weggelegd voor kleine teams, Maserati gokt daarom op een stijgende interesse voor de goedkopere GT4 klasse bij die teams.

De GranTurismo MC GT4 zal nu eerst deelnemen aan de balance of performance test die SRO begin volgend jaar organiseert waarna het een tiental exemplaren van de wagen zal klaarstomen voor het seizoen 2016. De eerste klant is alvast de Scuderia Villorba Corse, die het Italiaanse merk zal vertegenwoordigen in de European GT4 Series en er niet minder dan vier wagens zal inzetten.

Foto's: Maserati Media Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op donderdag 10 december 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons