van der Horst

Mathieu Detry en Laurent Jaspers op een Audi R8 LMS van JAC Motors op de Nürburgring

Maxime Potty & Mathieu Detry
Maxime Potty & Mathieu Detry
Mathieu Detry en Laurent Jaspers, smaakmakers bij de European VW Fun Cup dit seizoen met drie zeges en een tweede plaats, zullen half september een nieuwe discipline mogen toevoegen aan hun palmares. Op de Nürburgring nemen de twee teamgenoten namelijk deel aan de slotmanche van de GT4 European Series op een Audi R8 LMS GT4 ingezet door JAC Motors.
“Ik sta te trappelen van ongeduld”, trapt Mathieu Detry, in 2017 nog derde in TCR Benelux, af. “Dit is een ongelofelijke kans die me geboden wordt, daar ik altijd al heb willen racen met een GT-wagen. Deze mogelijkheid beleven in samenwerking met JAC Motors, het team met wie ik mijn debuut maakte in de VW Fun Cup in 2015, maakt het verhaal enkel mooier. Zowel voor het team, Laurent als mijzelf zal dit een eerste ervaring zijn in het zeer hoogstaande kampioenschap. Dat maakt de uitdaging enkel interessanter.”

De Brusselaar toont zich voorzichtig, maar ambitieus, zelfs al moet hij zowel de Audi R8 LMS GT4 als de Duitse omloop nog ontdekken. “We weten niet echt waar ons aan te verwachten, gezien we nog alles moeten ontdekken en dat tegen een concurrentie die op dreef is. Maar we willen geen figurantenrol spelen!”, bekent hij. “Om ons een concreet doel te stellen, moeten we het resultaat van de eerste sessies en de kwalificaties afwachten. Wat er ook van zij, ons hoofddoel is de meet te bereiken en zo een maximum aan ervaring te vergaren, in de hoop ons in de kijker te kunnen rijden. Laurent deelt deze mening ook.”

De goede verstandhouding tussen de rijders, dat is met name wat JAC Motors toelaat om met vertrouwen deze grote première aan te snijden. “Naast de betrouwbaarheid en de uitstekende fabrieksondersteuning, kunnen we ook bogen op een homogeen team”, stelt teamchef Tom Calmeyn vast. “Afgaande op de reeds gerealiseerde chrono’s uit de trainingen, moet Laurent kunnen bikkelen in de buik van het peloton. Hij moet de limieten van de wagen nog vinden, maar dat komt wel met de tijd. De twee testdagen die voorzien zijn in Zolder en Francorchamps begin september zullen ons toelaten goed aan de start te verschijnen. Mathieu zal snel in het ritme zijn, zelfs al zal hij nog maar enkele kilometers hebben afgelegd aan het stuur van een GT4.”

Voor de gelegenheid zal Mathieu Detry ondersteund worden door de Belgian Audi Club, met dank aan de Audi Trophy Total, het premiesysteem dat op poten is gezet met het oog op het steunen van Belgische rijders die met een Audi competitie rijden. “We zijn zeer trots om Mathieu te kunnen steunen”, vertelt Charles-Henri Bonnet, voorzitter van de Belgian Audi Club. “Hij is een getalenteerd rijder die we enorm weten te waarderen, net zoals veel personen die vaak in de paddock vertoeven. Wie weet leidt dit wel tot mooie dingen in de toekomst…”

De zesde en laatste manche van de GT4 European Series zal worden verreden van 14 tot 16 september in het kader van de zeer populaire Blancpain GT Series, op de befaamde Nürburgring. De afspraak vormt in eerste instantie een test… met het oog op een vervolg in deze categorie volgend seizoen.

Persbericht Belgian Audi Club - Foto: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 7 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons