van der Horst

Max Koebolt betwist volledig seizoen met WRT Audi

Max Koebolt - Audi R8 LMS ultra
Max Koebolt - Audi R8 LMS ultra
Max Koebolt, afgelopen seizoen nog actief in de Supercar Challenge en bij zijn debuut meteen goed voor de titel in de GTB-klasse, maakt dit jaar de overstap naar de competitieve Blancpain Endurance Series. Strijdwapen van dienst is een Audi R8 LMS ultra GT3 uit de ateliers van het Belgian Audi Club Team WRT die voor alle vijf wedstrijden mede getooid zal worden in de Gulf-kleuren.
Voor Max Koebolt moet het hard gaan, na een titel in de Supercar Challenge koestert onze Noorderbuur grote plannen. “Ik wil op een dag deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans en uiteindelijk daar op het podium te eindigen”, geeft de 17-jarige Nederlander aan. Koebolt looft in één adem zijn team voor 2015 en blikt meteen ook vooruit naar het statuut van fabriekspiloot. “Het Belgian Audi Club Team WRT heeft als geen ander zijn stempel gedrukt op de internationale GT-racerij met vele aansprekende successen. Ik ben er trots op dat ik dit seizoen van dit team deel mag uitmaken. Daarnaast onderhoudt het team een nauwe relatie met Audi Sport, dus wie weet waartoe dat nog kan leiden.”

Max Koebolt zal dit seizoen geflankeerd worden door Sacha Bottemanne en de Franse Belg Laurent Pasquali op een Audi R8 LMS ultra ingeschreven in de Pro-Am klasse.

Foto: Max Koebolt pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 25 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons