van der Horst

Max Verstappen tekent bij Van Amersfoort Racing

Frits van Amersfoort & Max Verstappen
Frits van Amersfoort & Max Verstappen
Max Verstappen, zoon van voormalig F1-piloot Jos Verstappen en Sophie Kumpen, heeft zijn eerste contract in de eenzitterij beet. Verstappen junior zal dit jaar uitkomen voor het gerenommeerde Van Amersfoort Racing, hetzelfde Nederlandse team als waarmee zijn vader ruim twee decennia geleden zijn eerste stappen in de autosport zette en waar ook Laurens Vanthoor, Bas Leinders, Tom Coronel, Vincent Radermecker, Christijan Albers en Jaap van Lagen passeerden.
  • Prospeed Competition
Max Verstappen - Jos Verstappen
Max Verstappen - Jos Verstappen
Het contract voor Max Verstappen volgt na onder meer een test in de Formule Renault 2.0 bolide van het Belgische KTR en een uitmuntende test in een F3 bolide van Team Motopark. De instap in een Formule 3 wagen is des te opmerkelijker omdat de omgeving van Verstappen eerder aangaf eerst een jaar Formula Renault 2.0 toe te werken. Tijdens testen de afgelopen maanden blies onze Noorderbuur evenwel vriend en vijand uit hun sokken met knappe rondentijden, dus ook deze overstap zou onze Noorderbuur met glans moeten doorstaan.

Voor Max Verstappen komt het F3-contract na een overdonderend kartjaar 2013 waarin hij zowat alle beschikbare prijzen wegkaapte. Daarna kwam zijn eerste ervaring in een autosportkampioenschap, buiten het karten, in januari dit jaar tijdens de Florida Winter Series. De serie, ondersteund door de Ferrari Driver Academy, bestond uit vier drie dagen tellende meetings (plus een collectieve test) waarbij elke rijder een door de acadamy aangeleverde Tatuus FA10B moest besturen.

De bolide voor zijn eerste seizoen European F3 is een nagelnieuwe Dallara met, vanzelfsprekend, VW-krachtbron; een wagen die Verstappen tot nu toe nog niet aan de tand gevoeld heeft. Onze Noorderbuur lijkt evenwel met voldoende vertrouwen naar het nieuwe seizoen toe te leven. "Een Formule 3 auto ligt me heel goed, daar voel ik me echt in thuis", vertelt Verstappen. "Vandaar dat de keuze is gemaakt om in de Formule 3 in te stappen. Zo'n auto heeft veel downforce en grip. Je kunt hard door een bocht en daardoor als coureur echt een verschil maken."

Foto: Georges De Coster & Van Amersfoort



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 4 maart 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons