van der Horst

Maxime Martin en Markus Palttala voor BMW aan de start van 24H Nürburgring

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin zal over 100 dagen aan de start staan van de 24 Uren van de Nürburgring. BMW Motorsport vaardigt onze landgenoot af om een van de BMW M6 GT3's te bemannen tijdens de 45e editie van de wedstrijd. Naast Martin, die op zoek zal gaan naar zijn eerste zege in de Duitse klassieker, nomineerde BMW nog een pak andere grote namen uit de internationale racescène af. Daarbij putte de Duitse fabrikant onder meer uit het talent dat in actie treedt in de DTM, het IMSA Weathertech Sportscar Championship en de Formule E. Ook de Eupense Fin Markus Palttala tekent opnieuw present.
Markus Palttala
Markus Palttala
Naast de winnaar van vorig jaar, Marco Wittmann, en Maxime Martin, zien we ook andere namen uit het DTM aan de start; Bruno Spengler, Augusto Farfus en Tom Blomqvist staan op het lijstje van BMW-rijders die richting Nürburgring mogen afzakken. Verder zien we mannen als Martin Tomczyk, Alexander Sims, John Edwards, Kuno Wittmer, Richard Westbrook, Jens Klingmann, Jesse Krohn, Tom Onslow-Cole en onze Noorderbuur Nick Catsburg, terwijl we eerder al Markus Palttala vermeldden. Eveneens present is Formule E-rijder António Félix da Costa, Williams F1-protégé Alex Lynn, tweevoudig winnaar Jörg Müller, Philipp Eng (afgelopen jaar nog zegevierend bij de 24H of Spa), voormalig winnaar Marc Basseng en tweevoudig DTM-kampioen en voormalig winnaar Timo Scheider, gisteren nog aangekondigd voor een programma in het WK rallycross.

WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
Met dergelijke grote namen mag het duidelijk zijn dat BMW mikt op de algemene zege in de 24 Uren van de Nürburgring dit jaar, nadat het vorig jaar vrede moest nemen met een vijfde plaats in de einduitslag. Als BMW dit jaar wint, zou het de 20e zege zijn in de Duitse klassieker, voor Maxim Martin zou een overwinning op 28 mei zijn eerste zijn in de Duitse etmaalrace, wat hem op gelijke hoogte met vader Jean-Michel zou brengen die de race in 1992 won samen met landgenoot Marc Duez, Christian Danner en Johnny Cecotto. Qua teams rekent BMW op Schubert Motorsport en ROWE Racing, die elk twee wagens inzetten, en BMW Team Schnitzer dat de overstap maakt van de DTM.

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons & 24H NürburgringSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 8 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons