van der Horst

Maxime Martin naar Aston Martin!

Maxime Martin
Maxime Martin
Vorige week bevestigde BMW Motorsport dat Maxim Martin in 2018 geen deel meer zal uitmaken van diens actieven. Onze landgenoot trekt naar Aston Martin Racing waar hij zal deelnemen aan het FIA WEC, dat bevestigde het roemruchte Britse merk zopas. Met wie Martin het kuipje zal delen en voor hoe lang de overeenkomst geldt, is nog niet duidelijk. Minimaal moet de zoon van viervoudig 24H Spa-winnaar Jean-Michel Martin aan boord blijven voor de volgende twee jaren, gezien het FIA WEC een Super Season afwerkt dat van begin 2018 loopt tot in 2019.
Lees ook: Maxime Martin verlaat BMW Motorsport

Maxime Martin
Maxime Martin
"Ik ben enorm blij dat ik Aston Martin Racing kan vervoegen voor het WEC super season. Ik heb al met enkele Aston Martin Racing-bolides gereden en was de voorbije jaren in contact met het team, maar ik ben vereerd om een volgende stap te zetten met deze grootse constructeur. Het is een nieuwe uitdaging voor mij en ook een grote verandering, maar ik voel dat dit het juiste ogenblik is, zeker met het debuut van de nieuwe Vantage GTE. Ik reed in het verleden reeds driemaal in Le Mans, maar volgend jaar terugkeren als een Aston Martin fabriekspiloot is een geweldig gevoel", aldus Maxime Martin.

Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing zal volgend jaar twee exemplaren van de nagelnieuwe Vantage GTE inzetten in de GTE Pro-klasse van het FIA WEC. Die recent voorgestelde bolide volgt de ondertussen op leeftijd zijnde Vantage V8 op en moet voglend jaar debuteren in het WK uithouding. Darren Turner, Jonny Adam, Nicki Thiim, Marco Sørensen  en Alex Lynn werden eerder reeds bevestigd. Zoals eerder gemeld, moeten de exacte rijderstrio's nog worden vrijgegeven, iets wat vermoedelijk begin 2018 zal gebeuren.


Lees ook: Aston Martin Racing toont nieuwe Vantage GTE (+ Foto's)

Foto's: Vincent Wouters & Aston Martin Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op dinsdag 19 december 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons