van der Horst

Meer details bekend over Gulf Sportscar Championship

Kessel Racing TP12 HubAuto - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing TP12 HubAuto - Ferrari 488 GT3
Half december berichtte Autosport.be reeds over de plannen voor de oprichting van een sportscar-kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Bedoeling is om de lokale autosportscene te stimuleren alsook een winterprogramma te bieden aan Europese teams. De organisatoren zijn dezelfde als deze achter de Gulf 12 Hours en zij mikken, toch zeker voor de eerste jaargang, op een duaal programma met wedstrijden in zowel Dubai als Abu Dhabi. Deze week bevestigde die organisator de lijst met toegelaten wagens, het format van de meetings alsook de voorlopige kalender.
Target Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo vs. SPS automotive performance - Mercedes-AMG GT3 vs. Attempto Racing - Lamborghini Huracán GT3
Target Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo vs. SPS automotive performance - Mercedes-AMG GT3 vs. Attempto Racing - Lamborghini Huracán GT3
De voorlopige kalender omvat op dit ogenblik vijf meetings van elk twee dagen, met telkens twee wedstrijden over drie kwartier per dag. Het seizoen zou beginnen in november dit jaar in Dubai, gevolgd door een nieuwe manche in Dubai om het luik 2018 af te sluiten. In januari staat de eerste race op het Yas Marina circuit gepland in Abu Dhabi, gevolgd door een nieuw treffen in Dubai in februari, met enkele weken later de seizoensfinale in Abu Dhabi. De wedstrijd zal worden georganiseerd onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten, wat moet toelaten dat lokale rijders tijdens de winter hun licentie behalen om zo de overstap te kunnen realiseren naar de internationale wedstrijden tijdens (bijvoorbeeld) het Europese seizoen.

Lees ook: Gulf 12H-promotor lanceert nagelnieuw Gulf Sports Cars Championship

MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup vs. GP Extreme Renault R.S. 01
MRS GT-Racing - Porsche 991 GT3 Cup vs. GP Extreme Renault R.S. 01
Ook internationale rijders - uitgezonderd platinum en gold - zijn welkom, vanzelfsprekend, waarbij de deelnemende wagens 1 of 2 rijders als bezetting kunnen krijgen. Opvallend: maar liefst veertien van de twintig races vormen schrapresultaten, gezien slechts de zes beste resultaten van de tien meetings meetellen in de berekening voor de eindstand. Naast twee races per dag, is er ook een vrije training en een kwalificatie voorzien, goed voor 3H en 15 min tracktime. Qua bolides aanvaardt men dezelfde types als bij de Gulf 12H met uitzondering van de LMP3's, dus grosso modo GT3's, GT Cup's, GT4's en CN-prototypes. Wel bestaan er plannen om een wagentype "onder" de LMP3-klasse toe te laten, bijvoorbeeld in een klasse welke de Ligier JS P4 moet bevatten.

Voorlopige kalender Gulf Sportscar Championship 2018-2019

GP Extreme - Renault R.S. 01
GP Extreme - Renault R.S. 01
november 2018 - Dubai
december 2018 - Dubai
januari 2019 - Abu Dhabi
februari 2019 - Dubai
februari 2019 - Abu Dhabi


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 16 januari 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons