van der Horst

Met dertien wagens en vijf Belgen naar de 24H van Portimão

2018 Hankook 24H Portimão
2018 Hankook 24H Portimão
Op een voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Uur van Portimão staan amper dertien wagens. Waar de meeste kampioenschappen pas in augustus of september weer aan de bak gaan, vindt de eerstvolgende manche van de 24H Series al midden juni plaats. Een succes kan het initiatief van de nochtans inventieve Nederlandse organisator Creventic echter niet genoemd worden. Op die lijst staan ook zes Belgen.
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Vier categorieën zullen op 11, 12 en 13 juni vertegenwoordigd zijn en in drie daarvan zal een zwart-geel-rode delegatie meespelen voor de podiumplaatsen. Comtoyou Racing is een van twee Belgische teams aan de start en kiest voor jong geweld als Gilles Magnus en Nicolas Baert aan de zijde van de ervaren Nederlander Tom Coronel. Het team uit Waterloo racet met een Audi RS3 LMS in de TCR-klasse. Sven Van Laere wordt hun rechtstreekse concurrent in een Cupra van Red Camel-Jordans.nl.

Coach Nico Verdonck is van de partij in Portugal met een Aston Martin Vantage GT4 van Prosport Racing, samen met zijn vaste teamgenoot Rodrigue Gillion. Pierre-Yves Paque is de zesde landgenoot op de deelnemerslijst en bestuurt over drie weken een Porsche 911 GT3 Cup van Speedlover.

Het aantal deelnemers is opmerkelijk, want enkele weken geleden verklaarde Creventic nog twintig deelnemers aan de start te willen zien staan om de race te organiseren. De Nederlanders hadden ook een vliegtuig voorzien om de teamleden naar de Portugese Algarve te vliegen.

De deelnemerslijst en andere informatie vindt u hier.

Foto's: 24H Series powered by Hankook, Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in 24H Series op donderdag 21 mei 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons