van der Horst

Mexico City: Katherine Legge van start tot finish op zegekoers

Katherine Legge
Katherine Legge
Katherine Legge wint de tweede manche in de Jaguar I-Pace eTrophy dat in het voorprogramma reed van de Formule E. De Britse had een topdag waarbij zij van pole mocht starten, autoritair naar de overwinning reed en samen met Bryan Sellers een 1-2 voor Rahal Letterman Lanigan Racing realiseerde. De race zelf werd gekleurd nadat gastrijder Salvador Duran de Braziliaan Caca Bueno aanreed in de laatste chicane, waardoor velen gehinderd werden en de Mexicaan moest opgeven.
Start Jaguar I-Pace eTrophy Mexico City
Start Jaguar I-Pace eTrophy Mexico City
Katherine Legge was zaterdag in haar nopjes. Nadat zij in de voormiddag al de pole realiseerde, zette zij deze om in een overwinning, al had ze weinig overschot aan de finish. Desondanks dat zij maar vier tienden voorsprong had op teamgenoot Bryan Sellers, kon de Amerikaan niet echt een aanval plegen om de overwinning. De Braziliaan Sérgio Jimenez vervolledigde het podium voor teamgenoot Caca Bueno, die in aanvaring kwam met gastrijder Salvador Duran.

Dankzij de overwinning neemt Katherine Legge de leiding in de tussenstand over van Simon Evans, die op een zesde plaats eindigde. De volgende race is op 10 maart tijdens de Hong Kong ePrix.

Foto's: JaguarSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 18 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons