van der Horst

MF Racing: Betaalbaar deelnemen aan DNRT-klassen

MF Racing Peugeot 206 GTi-wagens
MF Racing Peugeot 206 GTi-wagens
Er zijn verschillende vaste teams die deelnemen aan de klassen binnen het DNRT. Zo'n team is MF Racing. Het Nederlandse team werd in 2010 opgericht door Marcel Flens. Flens reed in verschillende klassen voor zijn eigen team. In recente jaren was de oprichter vaak op het circuit te vinden tijdens DNRT-evenementen. Nu verhuurt het team zijn eigen wagens tijdens die DNRT-weekenden.
  • De Swert Opticiens
"MF Racing is binnen het DNRT actief", aldus Marcel Flens. "Het team biedt racewagens aan binnen de klassen van het DNRT. Zo verhuren we wagens voor de Peugeot 206 GTi Cup en Mercedes SLK Cup. Daarnaast bezitten we ook eenzitters, die kunnen worden ingezet in de Formule Opel-klasse." Naast het verhuren van de wagens van het team, heeft MF Racing ook vaste rijders die in de verschillende raceklassen meerijden.

MFormule Opel
MFormule Opel
MF Racing is opgericht in 2010. Flens had na jarenlang in de kartsport gezeten te hebben, zin in iets anders. Samen met zijn vader Simon Flens - die al sinds 1975 in de autosportsector zit - besloot hij een Volvo 360 Cup-auto aan te schaffen en hier zelf mee te gaan racen in de DNRT-klasse. Een jaar later volgde de overstap naar de BMW E30 Cup. Dankzij enkele successen in de categorie, mocht Flens onder andere een Formule Renault testen. 

MF Racing Peugeot 206 GTi-wagens
MF Racing Peugeot 206 GTi-wagens
Sinds 2016 was de oprichter meer te vinden in de garage van Tim Tuning tijdens DNRT-evenementen. Na zich te verdiepen in de Peugeot 206 GTi's, besloot hij een eigen 206 GTi te kopen. Al snel werd er een tweede 206 GTi ingeschreven. Die wagen kwam te huur te staan volgens de 'Arrive and Drive'-voorwaarden. Inmiddels is MF Racing in het bezit van tien Peugeot 206 GTi's. Zes daarvan worden gebruikt in de Cups. Drie worden verhuurd tijdens trackdays en licentiedagen. De overige wagen dient voor onderdelen. Met behulp van 'Arrive and Drive' kan men voor een goedkoop budget rijden met een racewagen. Helemaal volgens de DNRT-filosofie dus.

Een auto huren voor het nieuwe seizoen is nog altijd mogelijk, mits men voldoet aan verschillende voorwaarden. Alle informatie in verband met het huren van een MF Racing-wagen vindt u hier.

Het DNRT-seizoen gaat volgende week van start met onder andere de eerste ronde van de Peugeot 206 GTi Cup op Circuit Zandvoort.

Foto: MF Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit op vrijdag 2 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons