van der Horst

Michael Fassbender maakt debuut in European Le Mans Series

Michael Fassbender
Michael Fassbender
Terwijl dit najaar een aantal Belgische acteurs hun debuut zullen maken in de autosport, presenteert op internationaal niveau Michael Fassbender zich aan de poort. De Ierse acteur met Duitse roots die bekend is van zijn acteerkunsten in onder meer de laatste X-Men films en Assassin's Creed, gaat voor het eerst deelnemen aan de European Le Mans Series in een Porsche GTE. Daar zal hij uitkomen voor Dempsey-Proton Racing en het stuur delen met Richard Lietz en Felipe Férnandez Laser.
Michael Fassbender in Porsche Sports Cup Deutschland
Michael Fassbender in Porsche Sports Cup Deutschland
Wie denkt dat Fassbender zonder voorbereiding aan het stuur kruipt van een krachtige GT, is mis. De acteur heeft namelijk vorig jaar een volledig seizoen afgewerkt in de Duitse Porsche Sports Cup, het instapkampioenschap van Porsche zeg maar. Dit alles met maar één doel: het bereiken van de 24 Heures du Mans. Nu maakt hij de overstap naar de GTE's en hoopt hiermee in de voetsporen te treden van mede-eigenaar en collega-acteur Patrick Dempsey. Fassbender zal een volledig seizoen afwerken in de ELMS onder hoede van teambaas Christian Ried en zal dus ook aanwezig zijn tijdens de 4H Spa in augustus.

Ook Porsche draagt zijn steentje bij aan het project "Road to Le Mans". Wie zijn voetsporen wil volgen kan dit ook via het YouTube-kanaal van Porsche zelf, waar men ondertussen al zes afleveringen online heeft gezet over zijn ervaringen vorig seizoen. Die afleveringen kan u hieronder bekijken.Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op zaterdag 11 juli 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons