van der Horst

Michel Nykjaer en Andrea Belicchi naast Stefano Comini bij Target Competition

Michel Nykjaer
Michel Nykjaer
Via zijn Twitter- en Facebook-account waarbij het verwijst naar het Britse TouringCarTimes, maakte Target Competition vandaag de twee resterende namen van zijn rijders bekend die de jonge Stefano Comini in de TCR International Series zullen flankeren. Met Michel Nykjaer en Andrea Belicchi wist het team uit Zuid-Tirol twee snelle rijders aan te trekken die zich heus niet tot een bijrol zullen beperken. Eerder tekende Stefano Comini reeds voor het team van Andreas en Markus Gummerer, dat drie SEAT Leon's inzet.
De 35-jarige Michel Nykjaer behaalde in 2007 de titel in zowel het Deens Toerwagenkampioenschap als het ETCC en werd ook in 2008 en 2009 Deens kampioen.
In 2010 en 2011 ging hij voor SUNRED Engineering WTCC rijden en eindigde toen twaafde en tiende, telkens met SEAT. In 2012 betwiste hij slechts één WTCC-wedstrijd voor Bamboo Engineering ter vervanging van Pasquale di Sabatino in Brazilië. 2013 werd een absoluut topjaar voor de gedreven Deen die met de Nika Racing Chevrolet Cruze zes keer op het podium eindigde en mede dankzij drie overwinningen tot september in de running bleef voor de titel van vice kampioen. Wegens ontoereikend budget moest hij nog voor de start van het Aziatische WTCC-luik forfait geven en zakte hierdoor terug naar de zevende plaats.

Andrea Belicchi - Target Competition
Andrea Belicchi - Target Competition
De 39-jarige Andrea Belicchi maakte na een succesrijke kartcarrière en een seizoen in de Clio Trophy anno 2000 zijn eenzitter-debuut in de World Series by Nissan en werd toen zevende om in het daarop volgende jaar derde te eindigen. Naderhand vinden we hem terug in de Eurocup F.Renault V6, Italiaans F3000 en van 2007 tot 2011 in de Le Mans Series. In 2012 verhuist hij naar het FIA WEC, waarin hij vorig jaar tweede eindigt in de Private Team Drivers Trophy.

Foto's: TCR Intl.Series en Hans van Onsem


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 13 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons