van der Horst

Mick Schumacher test voor Ferrari en Alfa Romeo

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher, mag volgende week dinsdag en woensdag voor het eerst plaatsnemen in een recente F1-wagen. Schumacher debuteert dinsdag op het circuit in Bahrein bij Ferrari als rijder uit hun Ferrari Driver Academy. Eén dag later verhuist de Duitser naar Alfa Romeo. Dat team werkt nauw samen met Ferrari en geeft de beloftevolle twintigjarige piloot dus ook een testdag.
Het wordt een drukke week voor Mick Schumacher. Hij start komend weekend immers zijn eerste seizoen in de Formule 2. Eens dat afgelopen is, moet Schumacher zich focussen op zijn taak als testrijder bij Ferrari en Alfa Romeo. "Ik kijk erg uit naar de ongetwijfeld onvergetelijke ervaring. Op dit ogenblik probeer ik echter alles wat met de F1-test te maken heeft opzij te zetten omdat ik ook enorm uitkijk naar mijn eerste F2-race. Ik wil me dan ook voor honderd procent concentreren op mijn komende raceweekend", stelt Schumacher.

Schumacher is niet de enige rijder van de Ferrari Driver Academy die een huidige F1-bolide aan de tand mag voelen. Alfa Romeo zal immers ook met FDA samenwerken na de GP van Spanje op het circuit in Barcelona. Dan mag de Britse F2-rijder Callum Ilott de Alfa Romeo Racing C38 uitproberen.



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op dinsdag 26 maart 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons