van der Horst

Mikke Van Hool: "Dit is een heel raar gevoel"

Justin Wilson
Justin Wilson
Tijdens het seizoen 1999 stonden twee toptalenten aan de start van de Formule 3000, allebei uitkomend voor het Vlaamse Team Astromega: Gonzalo Rodriguez en Justin Wilson. De Uruguayaan verongelukte nog datzelfde jaar tragisch op Laguna Seca, terwijl vanmorgen ons het droevige nieuws van de Brit bereikte. Toenmalig teambaas Mikke Van Hool heeft het er heel moeilijk mee.
Mikke Van Hool
Mikke Van Hool
"Justin was een zeer aimabele jongen toen die in '99 bij ons kwam als teamgenoot van Gonzalo Rodriguez. Ook zijn entourage, en dan vooral vader Keith die naar alle wedstrijden en tests kwam, was een vriendelijk persoon en lag net als Gonchi zeer goed in het team. De boomlange Brit kreeg het zitje, in de topklasse die de F3000 toen toch zeker was, aangeboden door ex-F1 piloot Jonathan Palmer voor het winnen van diens eerste seizoen van de Formula Palmer Audi in '98. Palmer was bij mijn weten de eerste met het systeem van het uitschrijven van aandelen in de piloot om de zaak te helpen financieren. Iets wat bijvoorbeeld STVV momenteel doet in het voetbal."

Gonzalo Rodriguez in de F3000 - Monaco 1999
Gonzalo Rodriguez in de F3000 - Monaco 1999
"In de F3000 anno 1999 stonden elke wedstrijd maar liefst 42 auto's ingeschreven waarvan er maar 26 mochten starten. Justin was telkens bij de gekwalificeerden en was top rookie. Een paar keer zat hij Gonzalo, van wie hij toch veel kon opsteken, zeer dicht op de hielen. Als 'we' (daarmee bedoel ik de mensen dicht bij Astromega) terugkijken op die periode van de hoogdagen van het team, en dus zeker dat seizoen '99, geeft dit nu toch wel een 'raar' gevoel. Justin zat trouwens ook in de docufilm 'Gonchi', over het leven van Gonzalo Rodriguez, die onlangs uitkwam en was daarin nog steeds dezelfde uiterst vriendelijke persoon."

Foto's: Georges De Coster, Arne Simons, IndyCar
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op dinsdag 25 augustus 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons