van der Horst

Milo Racing kampioen dankzij procedurefout

Milo Racing
Milo Racing
Eind afgelopen maand werd de kampioen uit de European VW Fun Cup 2018, de kever met startnummer 280 van Milo Racing, niet-conform verklaard bij een technische controle. Het team ging in beroep tegen die beslissing, en met succes, want het won dat beroep. Echter niet omdat de wagen conform was... De vaststelling werd te laat meegedeeld (7 dagen in plaats van de normale 2) en Milo Racing kon geen eventuele bezwaren kenbaar maken. Hieronder treft u het volledige persbericht van organisator Kronos Events aan. In tegenstelling tot wat Marc Van Dalen meedeelt, stelt de beslissing van het hof van beroep van RACB Sport duidelijk dat er "geen conclusie kan worden getrokken betreffende de conformiteit of niet-conformiteit van de wagen" - vanwege de beslissing, welteverstaan.
Ten gevolge van de diskwalificatie na afloop van de grondige technische controle die volgde op het Zolder Fun Festival, besliste het team van de #280 Socardenne by Milo om in beroep te gaan tegen het verdict. In de wetenschap dat de overwinning in Limburg goed genoeg was om die auto de titel te schenken, werd er natuurlijk met veel nieuwsgierigheid uitgekeken naar de beslissing.

In zijn zitting van maandag 19 november 2018 heeft het Beroepstribunaal van RACB Sport beslist om het beroep ontvankelijk te verklaren en de beslissing van de Sportcommissarissen om twee redenen te annuleren. Ten eerste werd de beslissing niet in de reglementaire tijdsspanne meegedeeld aan de deelnemer in kwestie. Daarnaast kreeg de deelnemer niet de kans om zich te verdedigen bij de Sportcommissarissen.

“De beslissing van de Sportcommissarissen werd geannuleerd vanwege procedurefouten, maar over de niet-conformiteit van de #280 bestaat met andere woorden geen twijfel”, legt Marc Van Dalen uit, de CEO van Kronos Events, promotor van de European VW Fun Cup. “De organisatie van een kampioenschap als het onze is teamwerk en de sportieve macht behoort de Belgische autosportfederatie toe. Het Beroepstribunaal van RACB Sport heeft een beslissing genomen en de zaak is dus gesloten. Proficiat aan Socardenne by Milo voor zijn eerste titel in de European VW Fun Cup! We zullen onze kampioenen in de bloemetjes zetten tijdens de traditionele VW Fun Cup Awards Night. In afwachting werkt het volledige team van Kronos Events met volle kracht om een prachtig seizoen 2019 voor te bereiden!”

Foto: Kronos EventsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 20 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons