van der Horst

Misano: Vervisch en Vanthoor nemen wraak met zege

Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor
Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor
Gisteren tijdens de kwalificatierace zagen Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor een zo goed als zekere overwinning aan hun neus voorbij gaan door een 'full course yellow' op het verkeerde moment. Vandaag tijdens de hoofdrace stootte een ontketende Vervisch vrij snel door naar de leiding, het duo keek niet meer achterom en vierde een verdiende zege. Het podium werd vervolledigd door de #84 Mercedes van HTP en de #99 Rowe Racing BMW.
Start Main Race BGTSC Misano 2016
Start Main Race BGTSC Misano 2016
Bij het doven van de lichten nam de #99 BMW meteen de leiding over van de winnaar van gisteren, de Bentley #8 van Maxime Soulet. Vanop de derde startplaats nam ook Vervisch al in de eerste ronde zijn landgenoot in de Bentley te grazen. De #4 WRT van Dries Vanthoor wou één bocht verder zijn teamgenoot achterna maar het kwam tot een contact met de Bentley die spinde en als laatste moest aansluiten. Door dat manoeuvre nam Dominik Baumann in de #84 Mercedes de derde plaats over.

Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch
Na 17 minuten wedstrijd kwam dé 'move' van de race toen Vervisch er in slaagde zijn Audi naast de leidende BMW van Phillip Eng te zetten. In het bochtige eerste gedeelte van de baan reden de auto's zij aan zij maar het was toch de Kortrijkzaan die, de limieten van de baan respecterend, doorstootte naar de leiding. Baumann volgde onze landgenoot luttele seconden later ook voorbij de BMW, terwijl Vervisch meteen een kleine kloof begon te slaan. WRT zelf dikte dat gat nog aan door een snellere pitstop uit te voeren dan HTP.

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Achter de beide leiders brandde op het einde de strijd voor de laatste podiumtrede nog los. Felix Rosenqvist vocht zich in de Mercedes voorbij de #99 BMW van Alexander Sims, er was zelfs een licht contact tussen de beide Duitse bolides. De inspanningen van Rosenqvist gingen echter in rook op toen de Mercedes met nog slechts twee minuten op de klok plots stilviel. Daardoor schoven alle achtervolgers nog een plaatsje op, de #58 McLaren werd zo vierde, gevolgd door de #75 ISR Audi en de #333 Ferrari.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch: "Het was een erg hectische start vandaag, zo zag ik in mijn spiegels de Bentley, die ik net gepasseerd had, rondgaan. Ik kon aansluiten bij leider Phillip Eng, hij is een goede piloot maar zijn auto leek mij iets minder snel dan onze Audi. Hoewel ook mijn auto niet zo makkelijk te besturen was raakte ik in bocht nummer vier alsnog voorbij de BMW. Laurens maakte het vervolgens af met een goeie stint. We waren vandaag niet de snelsten maar alles klopte gewoon."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: "Misano vorig jaar zal ik nooit vergeten, maar ik denk met deze overwinning wel een punt gezet te hebben achter het verleden. Zoals ik gisteren al zei is het niveau dit seizoen erg hoog en ik ben blij voor het ganse team dat we hier konden zegevieren. Maxi Buhk was snel vandaag, ik moest vechten om de kloof te houden maar aan de finishvlag bleek het voldoende."


--- Uitslag Main Race BGTSC Misano 2016 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 10 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons