van der Horst

Monza: Audi en WRT aan kop in prekwalificatie

Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
De WRT Audi met startnummer 1 met onze landgenoot Laurens Vanthoor aan het stuur zette vanmiddag tijdens de prekwalificatie de snelste tijd neer vóór een trio van Ferrari’s. Daarachter vinden we al Frédéric Vervisch, ook hij was snel onderweg in de McLaren MP4-12C GT3 van Boutsen-Ginion. Het zijn dit seizoen de eerste meters voor Vervisch in de McLaren, die afgelopen woensdag maar te horen kreeg dat hij in Monza kon aantreden.
Monza: De actie op zaterdag in beeld gebracht
De regerende kampioen Maximilian Buhk reed slechts de dertiende tijd in de HTP Motorsport Mercedes SLS die hij deelt met Harold Primat en onze landgenoot Nico Verdonck. De debuterende Bentley Continental GT3 van Jérôme D’Ambrosio tikte dan weer aan als 23e, al moet gezegd dat het Duncan Tappy was die de tijd op de tabellen zette.
 
De sessie werd tweemaal onderbroken door middel van de rode vlag, de eerste keer voor een crash van de Deense #17 Insightracing Ferrari bij het uitkomen van de tweede Lesmo. Daarbij liep de 458 Italia zoveel schade op dat we het team hoogstwaarschijnlijk niet zullen terugzien voor de race van morgen.

Foto's: Arne Simons & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 12 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons