van der Horst

Monza: GT4 European Series klaar voor een mooi seizoen

Jamie Jason Vandenbalck (derde van links)
Jamie Jason Vandenbalck (derde van links)
Het gaat terug goed met de Europese GT serie, SRO heeft de promotie van het kampioenschap op zich genomen en verschillende merken brachten een nieuwe GT4 op de markt of hebben plannen om een GT4 te bouwen. Die hernieuwde interesse resulteert nu al in een mooi startveld van 27 wagens voor de eerste manche van de GT4 European Series te Monza. Vele Nederlandse rijders en teams staan dit weekend op de startgrid in Italië, van Belgische kant moeten wij ons voorlopig tevreden stellen met de aanwezigheid van Jamie Jason Vandenbalck op één van de KTM’s van de Reiter Young Stars Cup.
Maserati GranTurismo MC GT4
Maserati GranTurismo MC GT4
Reiter Engineering verzorgt de inzet van de acht KTM X-Bow die deelnemen aan de Reiter Young Stars Cup en allen bemand worden door een duo van jonge debuterende piloten. Een andere blikvanger van deze eerste manche is de terugkeer van Maserati  in de serie, niet minder dan zes Gran Turismo MC GT4 staan ingeschreven verdeeld over de teams Villorba Corse (3), Maserati Spa (2) en Swiss Team (1). Veel wordt ook verwacht van de drie nieuwe Porsche Cayman GT4 die ingezet worden door PROsport Performance.

BMW M4 GT4 - Ekris motorsport
BMW M4 GT4 - Ekris motorsport
V8 Racing International, vorig jaar nog kampioen met Jelle Beelen en Marcel Nooren, keert terug met zijn twee Camaro’s voor het kampioenenduo Duncan Huisman/Luc Braams. Racing Team Holland by Ekris Motorsport hoopt een belangrijke rol te spelen in de titelstrijd met de door het team ontwikkelde BMW M4’s voor Simon Knap/Rob Severs en Ricardo Van der Ende/Bernhard van Oranje.  Sofia Car Motorsport is opnieuw present met een exemplaar van de originele Sin R1. Verder telt de deelnemerslijst nog een Porsche 911 GT4, een Aston Martin Vantage en drie BMW M3.

Foto's: KTM, Maserati Media Racing en Ronald Janssens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op donderdag 21 april 2016.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons