van der Horst

Monza: Larry ten Voorde heeft eerste zege beet

Podium Porsche Supercup Monza 2019
Podium Porsche Supercup Monza 2019
Larry ten Voorde (MRS GT-Racing) stond zondag in Monza voor de eerste maal op het hoogste trapje van het podium van de Porsche Mobil 1 Supercup. De Nederlander haalde het voor Michael Ammermüller (BWT Lechner Racing) and Joey Mawson (Team Australia). Met nog twee races te gaan in Mexico leidt Ammermüller in de puntenstand met 110 punten voor ten Voorde (96 punten), Julien Andlauer (BWT Lechner Racing, 92 punten) en Ayhancan Güven (martinet by ALMÉRAS, 88 punten).
Start Porsche Supercup Monza 2019
Start Porsche Supercup Monza 2019
Na de start in de eerste chicane reden de van de pole vertrokken Jaxon Evans (Fach Auto Tech) en Güven elkaar aan waarbij Evans heel wat plaatsen verloor en Güven de leiding overnam. De Turk kreeg echter een tijdstraf opgelegd van 5 seconden voor de aanrijding waardoor ten Voorde virtueel aan de leiding kwam. De posities wijzigden niet meer en ten Voorde won voor Ammermüller en rookie Mawson. Mikkel Pedersen (Dinamic Motorsport) pakte de vierde plaats terwijl Güven uiteindelijk als vijfde geklasseerd werd net een positie voor Evans.

Foto's: RIP/Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 9 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons