van der Horst

Monza: Meer dan 30 wagens voor opener Lamborghini Super Trofeo Europe

Lamborghini Super Trofeo @ Monza
Lamborghini Super Trofeo @ Monza
Op het circuit van Monza wordt dit weekend eveneens de Lamborghini Super Trofeo Europe op gang geschoten. Meer dan dertig wagens worden aangekondigd voor de opener van het dertiende seizoen van de Super Trofeo. Onder de rijders vinden we niet minder dan vijftien rookies.
De meeste teams blijven trouw aan de Super Trofeo en dus staat dit jaar ook het team van regerend kampioen Dean Stoneman weer aan de start. Bonaldi Motorsport rekent dit jaar op Daan Pijl en Erik Mayrink om een nieuwe titel te veroveren. Ook vicekampioen Kevin Gilardoni keert terug met het Oregon Team met ditmaal Leonardo Pulcini als teamgenoot. Verder tekenen Johan Kraan Motorsports, GSM Racing, Imperiale Racing, Target Racing, Leipert Motorsport present in de Pro-klasse.

In de Pro-Am-klasse zien we de kampioenen van 2020 terug, Karol Basz and Andrzej Lewandowski bemannen een Super Trofeo van VS Racing. Bonaldi Motorsport, Target Racing en Micanek Motorsport zijn de overige teams in die klasse. Wie er niet bij is in Monza is het Nederlandse Van der Horst Motorsport, dat wel later op het jaar het Trofeo deelnemersveld zal vervoegen. De Am-klasse is de best bezette klasse waar we ook de twee wagens van het Belgische Boutsen Ginion Racing terug vinden. Tenslotte zijn er nog een vijftal wagens die de strijd aangaan in de Lamborghini Cup Class.

Het weekend start op vrijdag met twee vrije trainingen. Op zaterdag volgen de kwalificatie en de eerste race terwijl de tweede race op zondagmorgen plaatsvindt. Beide races duren ieder 50 minuten.

Foto: Lamborghini Super Trofeo
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 14 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons